ΑΠΘ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές – Παρέμβαση στην πρυτανεία για την επέμβαση (VIDEO)

ΑΠΘ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές – Παρέμβαση στην πρυτανεία για την επέμβαση (VIDEO)

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκης, πού πριν από λίγο ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο διοίκησης, για την επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική Σχολή τα ξημερώματα.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, η επέμβαση της αστυνομίας αποτελεί ακραία καταστολή και δεν πρόκειται να τους πτοήσει.

Ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής που επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο για να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του, τελικά θα συνεδριάσει σήμερα στις 4μμ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κατάληψη στην οποία βρίσκεται εκ νέου η σχολή, μετά την επέμβαση της αστυνομίας, θα συνεχιστεί.

Ανάλογη στάση αναμένεται να τηρήσουν και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι που θα συνεδριάσουν αύριο.

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση στον νέο πρύτανη Χαράλαμπο Φείδα πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου Διοικητικού προσωπικού και ΕΣΔΕΠ, διαμαρτυρόμενα για την αστυνομική επέμβαση αλλά και ζητώντας να συνεδριάσει η Σύγκλητος για να καταδικάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Κουρμούλης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, ο Πρύτανης αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επέμβαση.

«Θεωρούμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο που πρέπει να αποσυρθεί. Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών, των εργαζομένων, των καθηγητών, είναι σε αυτήν την κατεύθυνση. Το περιεχόμενό του το αντιλαϊκό προσπαθούν να αναδείξουν και σε αυτήν την κατεύθυνση, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, με κορύφωση τις ημέρες που είναι να συζητηθεί στη βουλή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρμούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ μετά την επέμβαση της αστυνομίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top