ΧΑΝΘ: Το στοίχημα της αδελφότητας και το μήνυμα για τη νέα γενιά (ΦΩΤΟ)

ΧΑΝΘ: Το στοίχημα της αδελφότητας και το μήνυμα για τη νέα γενιά (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε το Συνέδριο 10ετιας της ΧΑΝΘ στη ΔΕΘ, με τους ομιλητές να ανατρέχουν στην ιστορική διαδρομή της αδελφότητας και στις “ρίζες” της με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο 10ετιας με ονομασία «ΧΑΝΘ στην κοινωνία των πολιτών του αύριο» σήκωσε αυλαία στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της αίθουσας Νικόλαος Γερμανός της ΔΕΘ, παρουσία της πρώην υπουργού Παιδείας και Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννας Διαμαντοπούλου και με διαδικτυακή παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Οι ομιλητές μοιράστηκαν με το κοινό ιστορίες τους από τα παιδικά τους χρόνια στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ, από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εθελοντικές δράσεις, εμπειρίες που -όπως είπαν- αποτέλεσαν παρακαταθήκη για τη μετέπειτα πορεία τους.

Μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς από την Αυστραλία, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η ΧΑΝΘ είναι μια εμβληματική, πανανθρώπινη κοινότητα με σπουδαία δράση που επηρεάζει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας στη χώρα, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Και συμπλήρωσε: «Η αδελφότητα βασίζεται σε αρχές και αξίες που διαμορφώνουν υπεύθυνους πολίτες. Είναι βίωμα, εικόνες και εμπειρίες».

Η κα. Διαμαντοπούλου είπε πως «η ΧΑΝΘ ξέρει να ανιχνεύει τις νέες ανάγκες και να απαντά σε αυτές» προσθέτοντας ότι Θεσσαλονίκη και ΧΑΝΘ είναι συνυφασμένες.

«Τώρα που έχω μεγαλώσει βλέπω το κοινωνικό πρόσωπο της ΧΑΝΘ, την εξωστρέφειά της, την αλληλεγγύη της απέναντι στους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα στον τομέα του προσφυγικού που ασχολούμαι εγώ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλής Μοσκώφ.

«Όποια δυσκολία κι αν προκύψει η ΧΑΝΘ θα είναι εκεί με τα στελέχη και τους εθελοντές για να βοηθήσει την κοινωνία», τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η ΧΑΝΘ διατήρησε έννοιες όπως η αλληλεγγύη και η αίσθηση της οικογένειας. Με το συνέδριο ουσιαστικά ανανεώνονται οι θεσμοί και προβλέπονται οι καινοτομίες της επόμενης μέρας» ανέφερε ο νεοκλεγείς δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.

Κλείνοντας την πρώτη μέρα του συνεδρίου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης τόνισε ότι «το στοίχημα της αδελφότητας είναι να αφουγκράζεται τους νέους και να δίνει στην κοινωνία ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΟΜΜΘ: Αποκαλυπτήρια για το γλυπτό της Μαρίας Κάλλας και της Πριγκίπισσα Γκρέις, συμβόλου φιλίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Μονακό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top