Διαμαρτυρία συνταξιούχων με μάσκες και αποστάσεις στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Διαμαρτυρία συνταξιούχων με μάσκες και αποστάσεις στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, συνταξιούχοι από τους νομούς Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ειδικότερα, έχοντας αναρτήσει πανό, τοποθετήσει καρέκλες σε αποστάσεις και φορώντας μάσκες όπως επιβάλει η πανδημία, οι συνταξιούχοι που έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου, διαμαρτύρονται για την επιστροφή των αναδρομικών.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των συνταξιούχων, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας

Όπως τονίζουν αυτά που διεκδικούν είναι:

– Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, δωρεάν φάρμακα
-Να ανοίξουν τα Νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές στην υγεία, που έκλεισαν και να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν, με υλικά, κρεβάτια,
γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
– Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας και κέντρα
αποκατάστασης.
– Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων και άμεσα δωρεάν
μοριακή ανίχνευση του ιού covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους των μονάδων.
– Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες. Η απόδοση των επικουρικών συντάξεων πολλών ταμείων εκκρεμεί από το 2015.
– Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις
αποδοχές της 13 ης και 14 ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
– Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που δρομολογείται με την κεφαλαιοποιητική λειτουργία του δεύτερου πυλώνα (επικουρικές συντάξεις).
– Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
– Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα.

Δείτε τι δήλωσαν ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας και ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος, πρόεδρός συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Πιερίας:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ