Εξορκισμοί live στο κέντρο της Θεσσαλονίκης-Ποιοι και γιατί ζητούν να επαναληφθούν (VIDEO)

Εξορκισμοί live στο κέντρο της Θεσσαλονίκης-Ποιοι και γιατί ζητούν να επαναληφθούν (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Με ένα πρωτοφανές θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς παρακολούθησαν μία εκδήλωση όπου λάμβαναν χώρα… εξορκισμοί και ταυτόχρονα προβάλλονταν σε βίντεο, με το συμβάν να εκτυλίσσεται στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς-Οι διοργανωτές έχουν αιτηθεί να χρησιμοποιήσουν το χώρο και τον Σεπτέμβριο-Για κυρώσεις, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν νέες δράσεις, μιλά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Δρόσο Τσαβλή, ο οποίος μίλησε στο GRTimes, στην εν λόγω εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο όπου φαίνονται εξορκισμοί και πραγματοποιήθηκε στις 7/8, καθώς και μία φορά μέσα στον περασμένο Ιούλιο.

Δείτε το εν λόγω βίντεο με το συμβάν να εκτυλίσσεται, συγκεντρώνοντας δεκάδες θεατές:

«Στις 7/8, με ειδοποίησαν περίοικοι, οι οποίοι μου μετέφεραν πως στην Αρχαία Αγορά στήθηκαν γιγαντοοθόνες και υπήρχαν μικρόφωνα, μεγάφωνα και σεκιούριτι», λέει συγκεκριμένα ο ίδιος, περιγράφοντας ακόμη ότι «οι συμμετέχοντες, οι οποίοι λέγονται “Εκκλησία των Εθνών” και εδράζουν κάπου στην Περαία, έχουν αιτηθεί να πραγματοποιήσουν σχετικά εκδηλώσεις και τον Σεπτέμβριο, ενώ γνωρίζω ότι είχαν προγραμματίσει ακόμη μία εκδήλωση στις 14/8, αλλά αυτή αναβλήθηκε».

Ο κ. Τσαβλής τονίζει επιπλέον ότι «τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται -και έχω ήδη κοινοποιήσει στο χθεσινό (22/8) Δημοτικό Συμβούλιο-, αφορούν τον χώρο και το ρεύμα. Ρώτησα λοιπόν εάν οι συμμετέχοντες πήραν άδεια για τον χώρο αλλά και για να χρησιμοποιήσουν το ρεύμα προκειμένου να ηλεκτροδοτήσουν την οθόνη που στήθηκε στο σημείο, αλλά και ποιος και πότε τους παραχώρησε τον χώρο για να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση καθώς και πού βρίσκονται τα σχετικά τιμολόγια».

Σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις που έλαβε, ο κ. Τσαβλής σημείωσε ότι «ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε πως έχει στο γραφείο του αίτημα για χρήση του κοινόχρηστου χώρου και ότι δεν έχει εκδώσει σχετική άδεια, άρα όσοι λειτούργησαν στο σημείο, το έκαναν χωρίς να λάβουν κάποια άδεια».

«Ρώτησα επιπλέον», όπως αναφέρει, «πού βρίσκονταν η Δημοτική Αστυνομία, η οποία μου ανέφεραν οι περίοικοι ότι μετέφεραν το συμβάν, όπως και γιατί αυτή δεν επενέβη».

Ο εκ των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι «καλοπροαίρετα λέω πως θα επιμείνω, θέλω να πάρω αποδεικτικά στα χέρια μου για το συγκεκριμένο συμβάν και να μάθω, έκλεψαν τελικά ρεύμα από τον Δήμο; Πρέπει οι άνθρωποι του Δήμου να βρουν από πού “έφυγε” το ρεύμα».

Μ. Κούπκας: «Ζήτησαν τον χώρο για τέσσερις Κυριακές του Σεπτέμβρη»

Τη θέση του κεντρικού Δήμου, αλλά και τη δική του εξήγηση σε σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν, μεταφέρει στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας.

«Στο βόρειο τμήμα της Αριστοτέλους δεν παραχωρήθηκε ποτέ ρεύμα. Εικάζω ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν δική τους γεννήτρια, όπως συμβαίνει σε πολλές εκδηλώσεις όπου δε ζητούν ρεύμα από τον δήμο», ανέφερε αρχικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι «είχαν υποβάλλει αίτημα για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, το οποίο όμως διερευνάται, καθώς η παραχώρηση του δημόσιου χώρου υπόκειται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ξεκαθαρίζει επιπλέον ότι «δεν παραχωρούνται οι δημόσιοι χώροι ως χώροι λατρείας και διενέργειας τελετών, κάτι που εξήγησα και στον εκπρόσωπό τους, ζητώντας του παράλληλα έγγραφα όπου θα προκύπτει η αναγνώριση της οργάνωσής τους, η έδρα τους κ.α. Από την πρώτη στιγμή είπα κατηγορηματικά».

«Αν ξαναχρησιμοποιηθεί ο χώρος θα επιβληθούν κυρώσεις -Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Συνεχίζοντας, ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι «ζήτησαν τον χώρο για 4 Κυριακές του Σεπτέμβρη», γνωστοποιώντας ότι «η απάντηση δεν μπορεί να προκύψει την επόμενη ημέρα, πρόκειται για μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ημέρες, κάτι που προφανώς δεν έγινε σεβαστό παρά τις εξηγήσεις που έδωσα στον εκπρόσωπο», ενώ συμπληρώνει πως «ειδικά τον Σεπτέμβριο που έχουμε τη ΔΕΘ, χρησιμοποιούμε ή νοικιάζουμε τους χώρους σε εταιρείες για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων τους, από όπου προκύπτουν έσοδα τα οποία χρειαζόμαστε, ειδικά σε τέτοιους καιρούς».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κούπκας αναφέρει ότι «ενημέρωσα τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, αλλά και την Αστυνομία και θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται», τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «εννοείται πως αν ξαναχρησιμοποιηθεί ο χώρος, θα επιβληθούν και οι αντίστοιχες κυρώσεις. Ξεκαθαρίζουμε ότι, δεν υπάρχει άβατο και άσυλο για κανένα που δε σέβεται τη νομοθεσία-είμαι υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας, σέβομαι όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, αλλά από εκεί και πέρα, όσα συμβαίνουν, θα πρέπει να εμπίπτουν στα πλαίσια του νόμου. Ειδάλλως, θα επιβληθούν κυρώσεις. Κανείς, δεν είναι υπεράνω του νόμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: «Μπούκαραν» σε σπίτι στην παραλιακή κι έκλεψαν χρηματοκιβώτιο μέρα μεσημέρι

Θεσσαλονίκη: «Επέλαση» καταιγίδας με κεραυνούς, χαλάζι, βροχή και αστραπές (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Επέστρεψε η Ελίνα Τζένγκο στην Ελλάδα – «Mετά τις επιτυχίες μας, ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί» (ΦΩΤΟ)

Τηλεφωνικές απάτες: Καταδικάστηκε για τις δεσμίδες με τα ευρώ

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στην Επανομή-Στο σημείο η Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Οριακή πτώση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα

«Καμπανάκι» Στυλιανίδη για την κακοκαιρία: «Μη μετακινείστε εάν δεν έχετε σοβαρό λόγο» (VIDEO)

«Χαλάει» ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη-Χαλάζι στο Ασβεστοχώρι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top