Μνημεία από… ανακυκλώσιμα υλικά: Δια… χειρός παιδιών ο Άγιος Δημήτριος, τα Κάστρα και ο Λευκός Πύργος (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μνημεία από… ανακυκλώσιμα υλικά: Δια… χειρός παιδιών ο Άγιος Δημήτριος, τα Κάστρα και ο Λευκός Πύργος (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εκπληκτικά έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά δημιούργησαν παιδιά από δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Μνημεία της βυζαντινής εποχής από πλαστικά καπάκια, μπουκάλια, αυγοθήκες και χαρτόνια δημιούργησαν παιδιά και παιδαγωγοί από δεκάδες σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Τα «έργα τέχνης» βρίσκονται στο περίπτερο 16 του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ -Helexpo στο κέντρο της πόλης. Εκτίθενται δε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας, όπου δεσπόζουν τα αντίγραφα της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, τα Κάστρα, ο Λευκός Πύργος, οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και η Αψίδα του Γαλερίου.

«Ο Άγιος Δημήτριος δημιουργήθηκε από έναν παιδικό σταθμό, ο οποίος έχει οκτώ τάξεις, 26 παιδαγωγούς και 150 παιδιά. Τους πήρε περίπου 15 με 20 μέρες για να ολοκληρώσουν την κατασκευή» τονίζει στο GRTimes.gr εκπρόσωπος των δημοτικών παιδικών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης, Αθηνά Τζάγια.

Επίσης, παιδιά 25 παιδικών σταθμών υπό την επίβλεψη των παιδαγωγών αποτύπωσαν σε πίνακες ζωγραφικής τις ευεργετικές λειτουργίες του νερού, με κεντρική θεματολογία «Το νερό στη ζωή μας».

«Τα πάντα είναι από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. Από τη μια πλευρά Θέλαμε να τιμήσουμε το βυζαντινό στοιχείο της πόλης και από την άλλη το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, δηλαδή την παραλιακή. Επίσης, βάλαμε στη διαδικασία και τους γονείς, οι οποίοι υπενθύμιζαν καθημερινά στα παιδιά την σημαντικότητα της κυκλικής οικονομίας» συμπλήρωσε στο GRTimes.gr η κ. Τζάγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Κυκλική Οικονομία και παιδιά «δίνουν» ζωή στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός ο ψαροντουφεκάς που είχε χαθεί στην Κάρυστο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top