Μέχρι και… παπούτσια πετούν στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ)

Μέχρι και… παπούτσια πετούν στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε επικίνδυνη χωματερή με μπάζα και κάθε λογής απορρίμματα έχουν μετατρέψει ασυνείδητοι σημείο του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, άγνωστοι έχουν αποθέσει εδώ και ημέρες μπλε σακούλες, πιθανότατα με οικοδομικά υλικά στο εσωτερικό τους, ενώ στο μέρος το οποίο συνήθως κάνουν στάση τα αυτοκίνητα για να απολαύσουν τη θέα από ψηλά, υπάρχουν ολούθε πεταμένα σκουπίδια.

Πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια αναψυκτικών και ποτών, παπούτσια, είδη ένδυσης και πλαστικές σακούλες, συνθέτουν την εικόνα που βλέπει κανείς στο σημείο που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι εικόνες προκαλούν επιπλέον ανησυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για δασική έκταση με τον κίνδυνο να εκδηλωθεί πυρκαγιά να αυξάνεται.

Μιλώντας στο GRTimes.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Αντώνης Σαουλίδης, τόνισε πως αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανέναν και πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σημείο, δυστυχώς, δεν αναφέρθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας, ούτως ώστε να προβεί σε αποκομιδή. «Πρόκειται για μια παράνομη δραστηριότητα καθώς δεν επιτρέπεται η εναπόθεση τέτοιων υλικών στους δρόμους, πολύ περισσότερο εντός του περιαστικού δάσους”, επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας πως θα γίνει άμεσα η απομάκρυνση των αντικειμένων.

Επιπλέον, ο κ. Σαουλίδης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να δείχνουν υπευθυνότητα και να μην εναποθέτουν τέτοιου είδους αντικείμενα χωρίς να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η καθαριότητα και η ομαλή λειτουργία της πόλης.

Τέλος, όπως επανέλαβε ο αντιδήμαρχος, είναι πολύ σημαντικό οι δημότες όταν εντοπίζουν κάποιο πρόβλημα ή δημιουργούνται τέτοιου είδους εστίες, να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πράττουν άμεσα τα δέοντα.

Δείτε και άλλες εικόνες από το σημείο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top