Στο σκοτάδι 6.500 νοικοκυριά- «Καμπανάκι» από τεχνικούς της ΔΕΗ για τους φουσκωμένους λογαριασμούς

Στο σκοτάδι 6.500 νοικοκυριά- «Καμπανάκι» από τεχνικούς της ΔΕΗ για τους φουσκωμένους λογαριασμούς

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Περισσότερες από 26,5 χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος έχουν εκδοθεί κατά τις τελευταίες 20 ημέρες, λόγω της αδυναμίας εξόφλησης ή διακανονισμού των «φουσκωμένων» λογαριασμών από τους οφειλέτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, «το 25% των καταναλωτών που έλαβαν προειδοποίηση για τη συγκεκριμένη εντολή, δεν έχει πλέον ρεύμα. Πρόκειται για περίπου 6.500 ανθρώπους».

Ο κ. Μανιάτης λέει ακόμη πως είναι ορατός ο κίνδυνος οι συγκεκριμένοι αριθμοί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ενώ όπως επισημαίνει «δεν έχουμε παρατηρήσει ποτέ έως σήμερα αυτό το φαινόμενο που βλέπουμε από τις αρχές του χρόνου. Και αυτό είναι κάτι που με φοβίζει».

Ανέφικτος και ο διακανονισμός

Ο κ. Μανιάτης λέει ακόμη πως «η μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι φέτος οι τιμές του ρεύματος είναι αυξημένες πάνω από 60%. Παλιότερα θα μπορούσε κάποιος να κάνει διακανονισμό, αλλά πλέον αυτό δεν γίνεται διότι ακόμη και η λύση του διακανονισμού δεν είναι εφικτή, καθώς τα ποσά  που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά είναι τεράστια. Για αυτό και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου». Αποκαλύπτει δε πως «καθημερινά δεχόμαστε τηλέφωνα από ανθρώπους οι οποίοι ζητούν βοήθεια προκειμένου να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ επισημαίνει ότι «οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δίχως να γνωρίζουν λεπτομέρειες, εκτελώντας ως εργαζόμενοι τις εντολές των παρόχων». Και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «οι τεχνικοί, βρίσκονται σε δύσκολη θέση» κάθε φορά που καλούνται να «κόψουν» το ρεύμα σε ένα νοικοκυριό που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Ηλιόπουλος: Να ακυρωθούν άμεσα οι νέες χθεσινές αυξήσεις 36,1% στα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Θα έχουμε ρεύμα με δελτίο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν με πανό την είσοδο της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΗ ζητά πάνω από 3.500 ευρώ από ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ! (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top