Θεσσαλονίκη: Δικαστικό «όχι» στη διακοπή ρεύματος σε επιχείρηση

Θεσσαλονίκη: Δικαστικό «όχι» στη διακοπή ρεύματος σε επιχείρηση

Προσωρινή διαταγή για τη μη διακοπή του ρεύματος σε επιχείρηση εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ένας αρτοποιός καθώς αδυνατούσε να πληρώσει υπέρογκο χρέος 30.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Το δικαστήριο υποχρεώνει τη ΔΕΔΔΗΕ να παρέχει ηλεκτροδότηση στον αιτούντα υπό τον όρο καταβολής χρηματικού ποσού 2.500 ευρώ, αντίστοιχου με αυτό που πλήρωνε πριν την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Το αρτοποιείο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί 7 άτομα προσωπικό. Η πρόεδρος του Πρωτοδικείου εξέδωσε προσωρινή διαταγή να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην συγκεκριμένη επιχείρηση λόγω της οφειλής, μέχρι τη συζήτηση της αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο αιτών αμφισβητεί την εγκυρότητα και νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής και τις χρεώσεις που αυτή επιφέρει. Στην προκειμένη περίπτωση αφορά τα 2/3 της συνολικής οφειλής του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Πρωτοδικείο εξασφάλισε σε πρώτη φάση τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για τα άτομα που απασχολεί. Διότι σε διαφορετική περίπτωση η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα ισοδυναμούσε με οριστικό κλείσιμο του αρτοποιείου. Τώρα έχουμε το χρόνο και τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα νόμιμα δικαιώματα του εντολέα μας» δήλωσε στο GRTimes ο δικηγόρος του αρτοποιού Κώστας Βουλκίδης.

Πηγή φώτο: Προσωπική σελίδα του Κ. Βουλκίδη στο fb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρτοποιοί: Ψωμί από…χρυσό-Ο πόλεμος φέρνει αυξήσεις στις τιμές

Ομοσπονδία Αρτοποιών: Στο 10% οι αυξήσεις σε τσουρέκια και άλλα Πασχαλινά εδέσματα

Γεωργιάδης: Οι αυξήσεις στο ψωμί οφείλονται στην τιμή του σιταριού που έχει υπερτετραπλασιαστεί παγκοσμίως (VIDEO)

Μούσιος: Δε θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι- μπαίνει φρένο στις τιμές

Μούσιος: Ενέργεια, πρώτες ύλες και ουκρανική κρίση «καίνε» τα αρτοποιεία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top