Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι για την παράνομη υιοθεσία βρέφους (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι για την παράνομη υιοθεσία βρέφους (VIDEO)

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι τέσσερις συλληφθέντες για την παράνομη υιοθεσία βρέφους, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Βούλγαρους βιολογικούς γονείς του παιδιού, τον σύντροφο, έναν δικηγόρο και τον θετό πατέρα οι οποίοι εμπλέκονται σε απόπειρα αγοραπωλησίας νεογέννητου παιδιού, με αντίτιμο 17.000- 19.000 ευρώ.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ στον δικηγόρο ο οποίος κατηγορείται για παράνομη υιοθεσία σε βαθμό κακουργήματος ενώ οι υπόλοιποι διώκονται για την ίδια κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος. Στην ανακρίτρια απολογήθηκε και η θετή μητέρα η οποία κατηγορείται για την εμπλοκή της στην ίδια υπόθεση αλλά δεν συνελήφθη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οι Βούλγαροι, ηλικίας 37 και 38 χρονών, ισχυρίστηκαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα πρόσφατα για να δουλέψουν.

Είπαν ότι δεν προσπάθησαν να πουλήσουν το παιδί τους στο πλαίσιο παράνομης υιοθεσίας, όπως τους κατηγορούν. Ο 62χρονος κατηγορούμενος δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι κλήθηκε από το ζευγάρι των θετών γονέων να παραστεί σε διαδικασία μετάφρασης εγγράφων και ότι μπροστά του δεν έγινε καμία χρηματική συναλλαγή.

Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι θετοί γονείς, ηλικίας 49 και 47 χρονών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν συμφώνησαν να αγοράσουν το μωρό αλλά κατέλαβαν κάποια χρηματικά πόσα για τη διαδικασία του τοκετού κι άλλα διαδικαστικά θέματα ενώ γνώριζαν ότι πρόκειται για νόμιμη υιοθεσία βρέφους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το αντρόγυνο απευθύνθηκε στον δικηγόρο προκειμένου να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν παιδί χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να υιοθετήσουν παιδί το οποίο γέννησε η 38χρονη την 12η Ιουνίου 2022 σε νοσοκομείο της πόλης συνοδευόμενη από τον 37χρονο σύντροφο της, έναντι του χρηματικό ποσού των 17.000-19.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι τις 17 Ιουνίου το αντρόγυνο είχε καταβάλει χρηματικό ποσό 1.435 ευρώ για έξοδα τοκετού-νοσηλείας και έξοδα των
μεσολαβητών.

Επιπλέον, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 58χρονου αλλοδαπού, του οποίου ερευνάται η συμμετοχή, από κοινού με τον δικηγόρο και σε άλλες υποθέσεις μεσολάβησης σε παράνομες υιοθεσίες.

Δείτε όλα όσα δήλωσαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, Λάζαρος Μηνατζίδης, Βάσος Παπαβασιλείου και Γιώργος Κυρίτσης:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την παράνομη υιοθεσία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top