Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση με εκατοντάδες τουριστικά λεωφορεία στους δρόμους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση με εκατοντάδες τουριστικά λεωφορεία στους δρόμους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Σε μία συμβολική, όπως λένε, κινητοποίηση προχώρησαν ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, με κύριο αίτημα τη μείωση των τελών κυκλοφορίας.

Εκατοντάδες λεωφορεία συμμετέχουν στη Θεσσαλονίκη στη σημερινή κινητοποίηση που έχει συμβολικό, αλλά και πανελλαδικό χαρακτήρα, με αίτημα την εξίσωση των τελών κυκλοφορίας με αυτά που ισχύουν για τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.

Ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην Παλαιού Σταθμού, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία προσπαθώντας να δείξουν ότι είναι ‘παρόντες’ και ζητώντας την αποκατάσταση, όπως τονίζουν, της αδικίας που υφίστανται.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Μακεδονίας Θράκης, Μιχαήλ Πεζίκογλου, η κυβέρνηση ήδη από το 2019 είχε δεσμευτεί να μειώσει τα τέλη κυκλοφορία τους και να τα εξισώσει με αυτά που ισχύουν για τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, ωστόσο μέχρι τώρα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί με αποτέλεσμα να τίθενται και ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όπως λέει ο ίδιος μετά την κινητοποίηση και συγκεκριμένα το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα από όλη τη χώρα για να αποφασίσουν για το πώς θα συνεχίσουν τη διεκδίκησή τους, προειδοποιώντας ακόμη και με προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πανελλαδική κινητοποίηση για τα τουριστικά λεωφορεία: Πάνω από 200 θα συγκεντρωθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top