Θεσσαλονίκη: Λαμπερή η Αγορά Μοδιάνο ανοίγει στις 20 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Λαμπερή η Αγορά Μοδιάνο ανοίγει στις 20 Οκτωβρίου

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μεθαύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, στη νέα Αγορά Μοδιάνο ξεκινούν από τις επιχειρήσεις οι προετοιμασίες με σκοπό, η εμβληματική αυτή  αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, να ξανανοίξει για το κοινό στις 20 Οκτωβρίου, μετά από δύο χρόνια εργασιών αποκατάστασης του εμβληματικού διατηρητέου κτιρίου.

Ήδη έχει νοικιαστεί πάνω από το 70% των χώρων των 112 καταστημάτων,  ενώ στους δύο εξώστες που έχουν δημιουργηθεί, θα δούμε σύντομα να παρουσιάζεται το πολύ γνωστό και επιτυχημένο Estrella, όπως και το νέο μπαρ, το Hive, το καινούργιο δημιούργημα της ομάδας του συμπαθέστατου Γορίλα.

Ο όμιλος Φάις και όλη η ομάδα του έργου, παρά τα προβλήματα που προκάλεσαν στην αγορά των κατασκευών ο covid και στη συνέχεια ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις καθυστερήσεις στην παράδοση υλικών, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια και ολοκλήρωσε τις εργασίες της στατικής ενίσχυσης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης του διατηρητέου, μνημειακής αξίας, ακινήτου.

40 οι “επιλαχούσες” επιχειρήσεις

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, ως σήμερα έχει εκμισθωθεί το 70% των 112 χώρων-καταστημάτων, όπως βεβαίως και οι εξώστες της Αγοράς, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 40 «επιλαχούσες» επιχειρήσεις για τα υπόλοιπα καταστήματα που ακόμη δεν έχουν νοικιαστεί, ακριβώς επειδή ο Όμιλος Φάις, θέλει η Μοδιάνο να είναι μία σωστά δομημένη αγορά, που θα προσφέρει τα πάντα γύρω από τα τρόφιμα και στη σωστή προϊοντική αναλογία.

Να σημειωθεί ότι από πέρυσι τον Σεπτέμβριο ως και σήμερα, περί τους 500 επιχειρηματίες απευθύνθηκαν στην εταιρεία διαχείρισης της Αγοράς, αλλά η Ομάδα της Μοδιάνο έχει πολύ συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργηθεί μία αγορά τροφίμων- υπόδειγμα, η οποία θα αποδίδει σε όλες τις επιχειρήσεις που τοποθετούνται σε αυτή.

Εκτιμάται ότι όταν όλα τα καταστήματα εκμισθωθούν, θα λειτουργούν στην Αγορά 70-75 επιχειρήσεις τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι στην Μοδιάνο, υπάρχουν καταστήματα τριών μεγεθών, λίγα μικρά, αρκετά μεσαία και κάποια μεγάλα, με τα μικρά να είναι εμβαδού 8 τ.μ. και τα μεγάλα 13,5 τ.μ. Επειδή όμως υπάρχει η δυνατότητα «συνένωσης» δύο καταστημάτων (φατνωμάτων), γι΄αυτό και ο αριθμός τους δεν είναι ο ίδιος με τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα εγκατασταθούν.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι η τοποθέτηση του Ομίλου Φάις- στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ- ήταν η κρίσιμη παρέμβαση που οδηγεί πλέον στην αναγέννηση μίας από τις δύο παραδοσιακές αγορές του κέντρου της Θεσσαλονίκης και ενός σημαντικού αρχιτεκτονήματος το οποίο κατά τα προηγούμενα χρόνια υπέφερε εξ’ αιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης και της υποβάθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2017 ο Όμιλος, μέσω της Οne Outlet AE, απέκτησε το 43,63% της εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου για το ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, με την απόκτηση και επιπλέον μεριδίων, έφθασε να κατέχει το 57% του ακινήτου, έχοντας επενδύσει συνολικά περί τα 2,7 εκατ. ευρώ. Κατέχοντας αυτό το σημαντικό μερίδιο  ο Όμιλος προχώρησε τις μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης της Αγοράς, καθώς προηγουμένως, ο μεγάλος αριθμός των συνιδιοκτητών ( σ.σ. ήταν 59 οι συνιδιοκτήτες του Δημοσίου) καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την υλοποίηση σχεδίου αποκατάστασης και αναβάθμισης του ακινήτου που είχε και σοβαρά στατικά προβλήματα.

Για τις μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης, διατέθηκαν περί τα 8 εκατ. ευρώ, από τα 6 που αρχικώς υπολογίζονταν, με αποτέλεσμα η επένδυση για την αγορά ποσοστού του ακινήτου και την αποκατάσταση και διαμόρφωσή του, να πλησιάζει τα 11 εκατ. ευρώ.

Στη Μοδιάνο θα εγκατασταθούν ορισμένα από τα πολύ γνωστά ονόματα του κλάδου τροφίμων- ποτών, μεγάλοι παραγωγοί αλλά και εταιρείες που ξεχώρισαν στο χώρο της εστίασης. Όλοι ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη Μοδιάνο, γιατί θα προσφέρουν αυτό που κάνουν και κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό ή κάπως πιο νεωτερικό και προτότυπο.

Τα νόστιμα … ονόματα της Αγοράς

Έτσι, από τους πρώτους μπαίνουν η MyCava του Στέλιου Δημητριάδη, το deli παντοπωλείο Olicatessen του Αλέξη Στεφανίδη, τα Αυγά Τσακίρη, η Φάρμα Ελασσώνας, το Τυροκομείο Αρβανίτη, το κρεοπωλείο Meating Place, η ΤΡΑΤΑ με τα θαλασσινά της, το ιχθυοπωλείο Γκίγκιζα όπως και το ιχθυοπωλείο Κωνσταντινίδη, Ζυμαρικά από τον Πασκουάλε Λέμπο, δημιουργό του Mare e Monti, η Regina Κουραντίδης με τα μέλια και τα παστέλια της, το Camelot με γλυκά, καραμέλες και ζαχαρώδη, η γνωστή Ergon με ένα πρατήριο ψωμιού αργής ωρίμανσης, το Nuts House με ξηρούς καρπούς, ένα νέο concept από το Διογένη Κάτσο ( σ.σ. του Pelosof) που δένει το….αυγοθήκη με το.. μπαμπάτσικος, το Wild Souls με vegan προτάσεις, τα Όσπρια Μιχαηλίδη, το Γερμανικό παντοπωλείο Oshenhof, το Εν Καρπώ, τα ονόματα που έγραψαν από τις πιο γλυκές ιστορίες στη Θεσσαλονίκη, Τερκενλής και Χατζής, το γυράδικο ΓΡΝ της ομάδας του Χρήστου Κουδούνη, σεβιτσερία για τους διψασμένους για μπύρα,  αλλά και pinsa romana, ποντιακά προϊόντα Κοτζαγερίδη, παντοπωλείο της Wise Greece με προϊόντα μικρών παραγωγών και, falafel Μiddle East.

H Aγορά θα οργανωθεί σε γειτονιές ανά είδη τροφίμων και βεβαίως υπεύθυνος για τη διαχείριση της Μοδιάνο αλλά και τη συντήρηση του κτιρίου θα είναι ο Όμιλος Φάις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top