Θεσσαλονίκη: Να ακυρωθούν οι εξετάσεις PISA ζητούν εκπαιδευτικοί – Τί απαντούν στην αγωγή Κεραμέως (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Να ακυρωθούν οι εξετάσεις PISA ζητούν εκπαιδευτικοί – Τί απαντούν στην αγωγή Κεραμέως (VIDEO)

Να ακυρωθούν άμεσα οι εξετάσεις PISA ζητούν από το υπουργείο Παιδείας τα εκπαιδευτικά Σωματεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ θεωρούν την αγωγή της Νίκης Κεραμέως «σημάδι» αυταρχισμού.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διεξαγωγή εξετάσεων PISA που θα λάβουν χώρα στις 18 Μαΐου, εκπαιδευτικοί από σωματεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και γονείς παρευρέθηκαν έξω από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούν.

Τα σωματεία ανάρτησαν πανό και στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργείου Παιδείας και την διεξαγωγή των εξετάσεων PISA.

«Τα εκπαιδευτικά σωματεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, Σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ είμαστε σήμερα εδώ, στις διευθύνεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην νέα επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, όπως αυτό εκφράζεται με τις εξετάσεις που 45 χρόνια μετά φέρνει στο δημοτικό σχολείο και στην Γ’ Γυμνασίου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας», τόνισε στο GRTimes.gr ο Γενικός Γραμματέας του Ζ’ συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις PISA είναι διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Γ’ τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, οι οποίες στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης έχει αντίθετη άποψη, σε σχέση με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όπως θα δείτε στις δηλώσεις που πραγματοποίησε στο GRTimes.gr παρακάτω: «Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημοσίου σχολείου, με μόνιμους διορισμούς και λογικές δαπάνες, προχωράει με σκληρά αντί εξεταστικά πλέγματα… που είναι οπισθοδρόμηση. Έχουμε πάρει αποφάσεις για να τις ακυρώσουμε, οι γονείς είναι μαζί μας, όπως και οι σύλλογοι διδασκόντων».

Αγωγή από την Νίκη Κεραμέως για την τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας των Εκπαιδευτικών- Τι απαντούν τα σωματεία της Δυτ. Θεσσαλονίκης

Έπειτα, από την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την ημέρα πραγματοποίησης των εξετάσεων PISA, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προχώρησε σε κατεπείγουσα αγωγή των παραπάνω, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία – αποχή.

Με βάση την συγκεκριμένη αγωγή οι εκπαιδευτικοί από σωματεία της δυτικής Θεσσαλονίκης τόνισαν μέσω του GRTimes.gr ότι η συγκεκριμένη κίνηση εξάγει τον αυταρχισμό και ότι στόχος εκπαιδευτικών και γονέων είναι να ακυρωθούν οι εξετάσεις.

«Εμείς ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλους και μαζί με τους γονείς θα προσπαθήσουμε και θα καταφέρουμε να ακυρώσουμε αυτές τις εξετάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Σμήλιος, ενώ ο κ. Ζαγανίδης μίλησε ανοιχτά για την συγκεκριμένη απόφαση: «Η κ. Κεραμέως την ίδια στιγμή προχωράει με αυταρχισμό, παρεμβαίνει στα δικαστήρια και έχει εξασφαλίσει όλα τα δικαστήρια με το μέρος της, ώστε να βγάζει όλες τις τις απεργίες παράνομες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγωγή Κεραμέως κατά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργία των εκπαιδευτικών για την ελληνική «PISA»

Οικονόμου: Ξεκινάει η «ελληνική PISA» -Στις 18/5 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα

Σχολεία: Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για τα Λύκεια – Κάνει «πρεμιέρα» η «ελληνική PISA»

Ελληνική PISA: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top