Θεσσαλονίκη: Νέο ατύχημα σε παιδική χαρά – Στο νοσοκομείο 10χρονος – Μήνυση από την οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Νέο ατύχημα σε παιδική χαρά – Στο νοσοκομείο 10χρονος – Μήνυση από την οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 10χρονος που τραυματίστηκε σε παιδική χαρά των Κουφαλίων-Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλλε η μητέρα του -Προσωρινό «λουκέτο» στις παιδικές χαρές του δήμου Χαλκηδόνος-Με… πατέντες, τρύπες αλλά και εξωτερικές φθορές φαίνεται ότι λειτουργούσαν αρκετά παιχνίδια-Τί καταγγέλλει στο GRTimes η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Χαλκηδόνος, Στέλλα Βαλσαμάκη-Τι λέει για το ζήτημα στο GRTimes ο δήμαρχος της περιοχής, Σταύρος Αναγνωστάκης

Ανάσταστοι είναι οι γονείς στο δήμο Χαλκηδόνος μετά το νέο ατύχημα που φέρεται να σημειώθηκε σε παιδική χαρά, που βρίσκεται κοντά στο δημαρχείο Κουφαλίων. Αυτή τη στιγμή, έχει μπει “λουκέτο” και στις 14 παιδικές χαρές του δήμου Χαλκηδόνος.

Μιλώντας στο GRTimes η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, κάτοικος της περιοχής αλλά και γονέας, Στέλλα Βαλσαμάκη, περιγράφει ότι «σημειώθηκε και άλλο ατύχημα εκτός από αυτό για το οποίο υποβλήθηκε μήνυση, πλην όμως ευτυχώς, το παιδάκι δε χτύπησε πολύ.

Στη δεύτερη, ωστόσο, ένα αγοράκι έπεσε πάνω σε δέντρο λόγω μη επαρκούς φωτισμού, καθώς η παιδική χαρά είναι ιδιαίτερα σκοτεινή. Από το συγκεκριμένο ατύχημα, ο ανήλικος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και του έγιναν ράμματα σε μύτη και στόμα. Πλέον πηγαίνει στο σχολείο, αλλά οι καθηγητές καλούν τη μητέρα του για να τον παραλάβει κατά τη διάρκεια του μαθήματος». Για το περιστατικό αυτό μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes, η μητέρα του 10χρονου υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Όπως λέει επιπλέον η κ. Βαλσαμάκη, «η παιδική χαρά έκλεισε την επόμενη ημέρα και αφότου συνέβη το δεύτερο ατύχημα, έπειτα από κινητοποίηση αρκετών γονέων». Η ίδια ακόμη χαρακτηρίζει το γεγονός του… σφραγίσματος των παιδικών χαρών «παράξενο», αφήνοντας επιπλέον αιχμές για την κινητοποίηση του δήμου η οποία, όπως λέει, «έγινε τελικά αφότου συνέβησαν τα ατυχήματα».

Επιπροσθέτως, τονίζει κατηγορηματικά ότι «ως Σύλλογος Γονέων, καταγγέλλουμε την αδιαφορία των αρμοδίων. Φαίνεται ότι τόσο καιρό, τα παιδιά μας διέτρεχαν κίνδυνο. Διεκδικούμε λοιπόν τα αυτονόητα: Να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας όταν παίζουν στις παιδικές χαρές. Δεν είναι φυσιολογική αυτή η κατάσταση».

Στις φωτογραφίες του GRTimes, φαίνονται τα λουκέτα στις παιδικές χαρές της περιοχής, με τον δήμο Χαλκηδόνος να έχει αναρτήσει σε όλες τους το μήνυμα «Η χρήση της παιδικής χαράς απαγορεύεται μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας».

Επιπλέον, φαίνονται τα ελαττώματα σε τσουλήθρες,

παιδικές χαρές

παιδικές χαρές

αλλά και κούνιες που βρίσκονται σε παιδικές χαρές του δήμου.

παιδικές χαρές

παιδικές χαρές

Σύμφωνα με την κ. Βαλσαμάκη, οι παιδικές χαρές λειτουργούσαν όσο βρίσκονταν στη συγκεκριμένη κατάσταση.

Το παιδί δε χτύπησε σε παιχνίδι-Δεν τίθεται ζήτημα φωτισμού

Θέση για το περιστατικό του τραυματισμού του 10χρονου, αλλά και για τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλλε η μητέρα του, πήρε μέσω του GRTimes ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

«Εμείς δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός στο συγκεκριμένο πάρκο. Το παιδί σκόνταψε όπως έτρεχε και έπεσε. Μακάρι να μη συνέβαινε, αλλά ήταν ένα σύνηθες περιστατικό, που συμβαίνει κατά κόρον σε χώρους παιχνιδιού και πάρκων. Δεν προεξείχε κάτι, από οποιοδήποτε παιχνίδι της παιδικής χαράς ή οτιδήποτε τέτοιο, άρα δε χτύπησε σε παιχνίδι», όπως ανέφερε.

Όπως επιπλέον σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, «γενικότερα, δε χρειάζεται να φτάνουμε στα όρια του παραλογισμού. Μέσα σε αυτήν τη διαδικασία, έχουμε ένα κυνήγι μαγισσών. Καταλαβαίνω την ευαισθησία των γονιών, ως γονιός που είμαι κι εγώ, αλλά από ένα σημείο και μετά ξεπερνάμε τα όρια. Μακάρι να μη γίνονται ατυχήματα, αλλά δεν μπορεί σε όλα να “δείχνουμε” τον δήμο και τις υπηρεσίες του».

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, «υπάρχει η ευθύνη της επιτήρησης, η οποία είναι συνεχής, αλλά μικροπεριστατικά πάντοτε θα υπάρχουν. Οι παιδικές χαρές λειτουργούν συνέχεια με παιδιά και καθημερινά δημιουργούνται ζητήματα. Το πρωί μπορεί να είναι όλα καλά και σε δύο ώρες να πάθει κάτι οποιοδήποτε παιχνίδι. Υπάρχει δυναμική κίνηση. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει μόνιμος φύλακας σε όλες τις παιδικές χαρές. Έχουμε έναν δήμο με 18 οικισμούς, 60 αυλές σχολείων που είναι και “παιδικές χαρές”, οπότε είναι δύσκολο όλα αυτά να αστυνομευθούν και να επιτηρηθούν».

Οι παιδικές χαρές έκλεισαν και θα ανοίξουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο-Εωσότου κλείσουν, ήταν λειτουργικές για τα παιδιά

Σε ό,τι αφορά τα «λουκέτα» στις παιδικές χαρές του δήμου, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, αναφέρει ότι πρόκειται για προσωρινή παύση λειτουργίας, καθώς πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης.

«Πραγματοποιούμε εργασίες προκειμένου να πάρουμε τα πιστοποιητικά λειτουργίας. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε να διορθωθούν, οπότε θέλαμε να είμαστε απόλυτα σύννομοι. Οι παιδικές χαρές θα ανοίξουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο», όπως υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, οι εργασίες πραγματοποιούνται και στις 14 παιδικές χαρές του δήμου αυτή στιγμή, ενώ «κατασκευάζουμε με εργολαβία άλλες 15 παιδικές χαρές και θα φθάσουμε τις 29 συνολικά στον δήμο μας».

Το περιστατικό με τον τραυματισμό του 10χρονου συνέβη στις 10/5. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι παιδικές χαρές του δήμου Χαλκηδόνος, «σφραγίστηκαν» στο σύνολό τους προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες, εδώ και περίπου 3 ημέρες.

Όπως μάλιστα τόνισε ο ίδιος, «έως ότου κλείσουν οι παιδικές χαρές, ήταν λειτουργικές για τα παιδιά».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών δήμων και κοινοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιδικές χαρές: Ένας αναγκαίος, ακριβός, “πονοκέφαλος” για τους δήμους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι στις παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη-Ατύχημα σε τσουλήθρα: «Το μωρό μου ούρλιαζε-Έχασε πολύ αίμα», λέει η μητέρα

Ατύχημα σε τσουλήθρα-Πατέρας 8χρονης: “Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι – Πάνε να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους” (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top