Θεσσαλονίκη: Σε λειτουργία οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Σε λειτουργία οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σε λειτουργία τέθηκαν από σήμερα οι πρώτοι εννέα υπόγειοι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης στην περιοχή του ιστορικού κέντρου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η τοποθέτηση υπόγειων κάδων έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποδοτικότερη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων αλλά και για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και σήμερα το πρωί τέθηκαν σε λειτουργία για χρήση των πολιτών οι πρώτοι εννέα υπόγειοι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Φαναριωτών και συγκεκριμένα στα ακόλουθα σημεία: Δημητρίου Γούναρη 2, Δημητρίου Γούναρη 6, Στρατηγού Καλλάρη 6 και Στρατηγού Καλλάρη και Λ. Νίκης γωνία.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, πρόκειται για ένα έργο το οποίο περίμεναν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και πλέον γίνεται η αρχή. «Ξεκινάμε τμηματικά με τους 59 κάδους που θα τοποθετήσουμε. Έχουμε τοποθετήσει τα 2/3 του έργου και μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν τοποθετηθεί και οι 59», τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια ότι η τμηματική τοποθετήσει γίνεται για την καλύτερη προσαρμογή του κόσμου η οποίοι περιέχει και ενημερωτικό υλικό με φυλλάδια που διανέμονται, αλλά και του προσωπικού με βραδινή αποκομιδή έτσι ώστε να είναι πιο ομαλή η πρόσβαση στο καινούργιο σύστημα υπογειοποίησης.

Αναφερθείς στα οφέλη που θα προκύψουν από τους υπόγειους κάδους, ο κ. Ζεϊμπέκης επισήμανε ότι θα είναι πολλά, όπως για παράδειγμα η μείωση 180-200 συμβατικών κάδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού ο κάθε υπόγειος έχει χωρητικότητα τρεις φορές περισσότερη, η βελτίωση της αισθητικής εικόνας στην πόλη αλλά και η απαλλαγή από την δυσοσμία που προκαλούσαν τα απορρίμματα.

Τα βασικά πλεονέκτημα του συστήματος:

1. Μεγαλύτερη χωρητικότητα (ένας υπόγειος κάδος αντιστοιχεί σε τρεις συμβατικούς)
2. Βελτίωση της αισθητικής εικόνας του αστικού ιστού με την απομάκρυνση των συμβατικών κάδων
3. Αποφυγή φαινομένων υπερχείλισης κάδων και δυσοσμίας
4. Μείωση δρομολογίων απορριματοφόρων και μείωση εκπεμπόμενων ρύπων
5. Μεγαλύτερη ασφάλεια, σταθερότητα του συστήματος και αποφυγή βανδαλισμών
6. Εύκολη χρήση για όλους (παιδιά, ηλικιωμένους, ΑμεΑ).
7. Αθόρυβη λειτουργία

Όπως δήλωσε ο επόπτης Καθαριότητας Α Κοινότητας, Παναγιώτης Πάσχος, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα παράλληλα με την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων έχουν αναπροσαρμοστεί όλα τα προγράμματα αποκομιδής και όλα είναι έτοιμα να γίνει η σωστή δουλειά την κατάλληλη ώρα. Στη συνέχεια ανάφερε με τη σειρά του ότι ωφελεί είναι πολλά και ότι με τη νυχτερινή αποκομιδή θα απαλοιφή η όχληση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top