Με μια γευστική εκδήλωση γιορτάζουν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από κοινού Fraport Greece, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, οι επιβάτες που αναχωρούν γεύονται κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπουγάτσα, ελληνικό καφέ και λουκούμι, χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκι γιαλαντζί.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Ημέρα γιορτής η σημερινή, 27 Σεπτεμβρίου, για τον κλάδο του τουρισμού, και η Fraport Greece σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης τη γιορτάζουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στον χώρο αναχώρησης των επιβατών κερνώντας τους ταξιδιώτες εδέσματα Θεσσαλονίκης.

«Η εταιρία μας αποφάσισε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ που είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο μας και η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία, διότι όπως γνωρίζουμε είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Γαστρονομικών Πόλεων της UNESCO» δήλωσε πριν από λίγο ο Γιώργος Βήλος γενικός διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece.

Όπως ο ίδιος επισήμανε, με τη σημερινή γιορτή, «προωθούμε ένα μέρος της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η Θεσσαλονίκη, μέσω του ‘Ελληνικού Πρωινού’, μια διοργάνωση που θέλουμε να επαναλάβουμε και τα επόμενα χρόνια.»

1.300 ξενοδοχεία, 53 περιοχές

Για μια αναδιάρθρωση του προγράμματος ‘Ελληνικό Πρωινό’ μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Άρης Σουλούνιας λέγοντας ότι το ‘Ελληνικό Πρωινό’ το οποίο ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια, τώρα μπαίνει σε νέες βάσεις.

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εδώ από τη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας ένα πρόγραμμα εδώ και 13 χρόνια, με σκοπό να φέρει κοντά τον Έλληνα παραγωγό με τον τελικό καταναλωτή, να υπάρχει η διασύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα» δήλωσε ο κ. Σουλούνιας επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του ΞΕΕ. «Αυτή τη στιγμή γίνεται μια αναδιάρθρωση, μπαίνει σε νέες βάσεις, πηγαίνοντας στην επόμενη δεκαετία» επισήμανε ο κ. Σουλούνιας.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, το ΞΕΕ σήμερα (Τετάρτη 27/9) παρουσίασε ένα μέρος του προγράμματος ‘Ελληνικό Πρωινό’, των γεύσεων της Θεσσαλονίκης στο ταξιδιωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το ‘Ελληνικό Πρωινό’ ξεκίνησε πριν 13 χρόνια, επί προεδρίας Γεράσιμου Φωκά, είναι ενταγμένα 1.300 ξενοδοχεία σ’ όλη την Ελλάδα, υπάρχουν 53 Τοπικά Σύμφωνα, κάθε περιοχή έχει πιστοποιημένους παραγωγούς, και μέσω μια διασύνδεσης που γίνεται από την πλατφόρμα του ΞΕΕ και τους τοπικούς παραγωγούς, έχει τη δυνατότητα ο Έλληνας ξενοδόχος -και σύντομα ο καταναλωτής- να επιλέγει το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει, από συγκεκριμένο παραγωγό και περιοχή.

50 ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σερβίρουν ‘Ελληνικό Πρωινό’

Με χαρά ‘αγκάλιασε’ η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης την πρωτοβουλία του ΞΕΕ σχετικά με την προώθηση του ‘Ελληνικού Πρωινού’.

Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της ΕΞΘ Λένα Παπία, «πενήντα (50) περίπου μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, από τα 80, είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ‘Ελληνικό Πρωινό’, ένα πρόγραμμα το οποίο αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα, τα τοπικά προϊόντα» επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που «θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συμμετέχουν όλο και περισσότερα ξενοδοχεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Αύξηση επιβατών 30% με τα ΚΤΕΛ – Θαμμένες στη… λάσπη οι γραμμές του τρένου

ΕΞΘ: Έκκληση στους υποψηφίους για στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top