Το δώρο του Απ. Τζιτζικώστα, στον Τζoρτζ Τσούνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το δώρο του Απ. Τζιτζικώστα, στον Τζoρτζ Τσούνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τον νέο Aμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, υποδέχτηκε πριν από λίγο στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Στη διάρκεια της υποδοχής που έγινε σε θερμό κλίμα, ο κ. Τζιτζικώστας έδειξε στον κ. Τσούνη, τη θέα προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την βεράντα του γραφείου του, εξηγώντας του το πώς μετεξελίχθηκε η πόλη τα τελευταία χρόνια.

Επιστρέφοντας στο γραφείο του περιφερειάρχη, ο Αμερικανός πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πίνακες που ήταν στον χώρο, έναν πίνακα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έναν με το στεφάνι της Βεργίνας και έναν με την περίφημη Χρυσή Λάρνακα, της Βεργίνας, με τον περιφερειάρχη να βγάζει αμέσως τους πίνακες από τη θέση τους, για να τους χαρίσει στον πρέσβη.

Ο κ. Τσούνης από την πλευρά του ευχαρίστησε πάρα πολύ τον κ. Τζιτζικώστα για αυτήν του την ενέργεια, λέγοντάς του πως θα τοποθετήσει τους πίνακες στην οικία Τζέφερσον, που αποτελεί και την επίσημη κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και πως πώς θα τους επιστρέψει με την λήξη της θητείας του, μετά από δυόμισι χρόνια. Ο περιφερειάρχης ωστόσο επέμεινε, απαντώντας του πώς θα ήθελε να μείνουν στην κατοχή του για πάντα.

Στην αρχή της συνομιλίας τους εξάλλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είπε προς τον κύριο Τσούνη, ότι η συνεργασία με τον προκάτοχό του Τζέφρι Πάιατ ήταν εξαιρετική εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να συνεχιστεί, βρίσκοντας σύμφωνο τον Αμερικανό πρέσβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζορτζ Τσούνης: Η Θεσσαλονίκη είναι πάντα στην καρδιά μου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο νέος Αμερικανός πρέσβης – Η γραβάτα Ζέρβα και το τζουκ μποξ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top