Γρ. Ζαρωτιάδης: Δεν οφείλουμε σε κανέναν, μόνο στους Θεσσαλονικείς

Γρ. Ζαρωτιάδης: Δεν οφείλουμε σε κανέναν, μόνο στους Θεσσαλονικείς

“Τα υφιστάμενα σχήματα ολοκλήρωσαν την παρέμβαση τους στην πόλη. Η όποια προοδευτική εξέλιξη πρέπει να προκύψει μέσα από υπερβατικά σχήματα με προοδευτική αναπτυξιακή προοπτική περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο για την πόλη” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Υψιπολης» Γρηγόρης Ζαρωτιαδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε η δική του κίνηση διεκδικεί την ευθύνη του Δήμου γιατί είναι πεπεισμένη ότι μια ομάδα νέων ανθρώπων όχι απαραίτητα σε ηλικία με γνώσεις δεξιότητες με ένα ρεαλιστικό εφικτό όραμα προσδιορισμένες χρονικά κινήσεις και διάθεση να συγκρουστεί όπου χρειαστεί με συντηρητικές πρακτικές πριν και μετά τις εκλογές μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της πόλης.

Η «Υψιπολης» στοχεύει σε μια Θεσσαλονίκη μητρόπολη, ανεκτική σε μια Θεσσαλονίκη έξυπνη που θα ενσωματώνει την τεχνολογία στις διοικητικές της λειτουργίες και την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη, σε μια πόλη πράσινη, δημιουργική στην επιστήμη την τέχνη και τον πολιτισμό, αλλά και μια πόλη τολμηρή που αναπλάσει τη δυτική είσοδο θα αξιοποιήσει το θαλάσσιο μέτωπο και θα πεζοδρομήσει το ιστορικό κέντρο.

Σε ότι αφορά στην προοπτική συνεργασιών ο κ. Ζαρωτιαδης τόνισε ότι θα τις επιδιώξει μάλιστα ερωτηθείς είπε ότι είναι διατεθειμένος να μιλήσει με όλους ακόμη και με τον κ. Ταχιαο. Σημείωσε ότι θα μετάσχει στη συζήτηση που έχει ανοίξει η Πρωτοβουλία, αλλά δεν θα γίνει προσάρτημα της, θα επιδιώξει επαφές και με άλλες κινήσεις, ξεκαθάρισε πάντως ότι σε αυτές τις συζητήσεις δεν σκοπεύει να συζητά για πρόσωπα όπως κάνουν οι υπόλοιποι αλλά για συγκλίσεων σε προγράμματα. Μίλησε επίσης για τις δυνατότητες συμπόρευσης που αν τυχόν προκύψουν η «Υψιπολης» είναι πρόθυμη να στηρίξει διαφορετικά θα διεκδικήσει αυτόνομα το Δήμο.

Έως το τέλος Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα του ψηφοδελτίου το οποίο ο κ. Ζαρωτιαδης χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο φρεσκάδας, τόλμης, γνώσης και δεξιοτήτων.

Ο κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών σπουδών του Α.π.θ αναφέρθηκε και στο θέμα του ασύλου τονίζοντας ότι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ότι πρέπει να διαφυλαχθεί και χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε στον κ. Ταχιαο μίλησε για ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης των απορριμμάτων τονίζοντας ότι δεν είναι καθόλου καινοτόμος ιδέα.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top