Β.Αποστολόπουλος: Νέα επένδυση στο Διαβαλκανικό και κινήσεις εξαγορών (video)

Β.Αποστολόπουλος: Νέα επένδυση στο Διαβαλκανικό και κινήσεις εξαγορών (video)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Επενδυτικά επιταχύνει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, αξιοποιώντας τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται σε περιβάλλον ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και έχοντας ήδη σε υλοποίηση ένα τετραετές πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε διαχρονικοί στον κλάδο της Υγείας, με πολλά σχέδια επενδυτικά για το άμεσο και το απώτερο μέλλον», δήλωσε στο GRTimes.gr και στην εκπομπή LEADER, o δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος μάλιστα εγκαινίασε στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης την πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, μία επένδυση που ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Το Διαβαλκανικό αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον ιδιαίτερο τομέα του Ιατρικού Τουρισμού, μία σημαντική δραστηριότητα του Ομίλου, αφού τα περίπου  8.500 άτομα από 50 διαφορετικές χώρες που νοσηλεύονται στις κλινικές του, εισφέρουν το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας.

Ο Όμιλος, που κράτησε γερά στα χρόνια της κρίσης της εθνικής οικονομίας, χωρίς να κάνει ποιοτικές εκπτώσεις και συνεχίζοντας να επενδύει σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό και νέες ιατρικές τεχνικές, έχει στα σχέδιά του την ανάπτυξη και με εξαγορές, κάνοντας όμως κινήσεις με πραγματικά αναπτυξιακό περιεχόμενο. Δεν είμαστε fund, δεν θέλουμε απλώς να εμφανίσουμε επενδυτική δραστηριότητα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος.

Ο CEO του Ομίλου, μίλησε ακόμη στο LEADER για τη σταδιακή υλοποίηση, με μεσοπρόθεσμα στάδια, του μεγάλου στόχου δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη Ιατρικής Σχολής, των επενδύσεων σε R&D και της δημιουργίας συνθηκών που του επιτρέπουν να κάνει πράξη το brain gain, προσελκύοντας στην Ελλάδα επιστημονικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και ικανοτήτων, υπηρετώντας έτσι αποτελεσματικά έναν εθνικό στόχο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top