Τρίποντο ζωής από τον Β. Σίμτσακ: Κάνει ΚΑΡΠΑ και προτρέπει να μάθουμε Πρώτες Βοήθειες… χθες (VIDEO)

Τρίποντο ζωής από τον Β. Σίμτσακ: Κάνει ΚΑΡΠΑ και προτρέπει να μάθουμε Πρώτες Βοήθειες… χθες (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

Μήνυμα ζωής στέλνει ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ Βασίλης Σίμτσακ, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκπαιδευτεί εκτός … παρκέ αυτή τη φορά, στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι με απλές κινήσεις μπορεί να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, στέλνει μήνυμα μέσω του GRTimes: “Να εκπαιδευτούν όλοι στις Πρώτες Βοήθειες… χθες. Είναι απλό!”.

Ο Βασίλης Σίμτσακ στα 41 του χρόνια βίωσε μια διαφορετική εμπειρία εκτός γηπέδων, που όπως λέει θα έπρεπε να διδάσκεται στους πολίτες ήδη από τα σχολεία και θέλησε να τη μοιραστεί μέσω του GRTimes, “ώστε να διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο”.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα ήταν αυτό το “γύρισμα της γλώσσας”. Στην ουσία πρόκειται για έναν μυ που όταν χάνουμε τις αισθήσεις μας χαλαρώνει και φράσει την αεροφόρο οδό. Δεν υπάρχει δηλαδή “γύρισμα”. Με μία απλή κίνηση, την έκταση κεφαλής, η γλώσσα επανέρχεται και ο άνθρωπος σώζεται. Είναι απίστευτο, αν σκεφτείτε ότι έχω βρεθεί μπροστά σε περιστατικό στο γήπεδο να σπάνε ακόμα και σαγόνια για να το πετύχουν…“, περιγράφει στο GRTimes, λίγες ώρες μετά την εκπαίδευσή του.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες, μαθαίνεις πώς να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή. Εκπαιδεύτηκα στην ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), την πνιγμονή και την έκταση κεφαλής και πραγματικά νιώθω περισσότερο ασφαλής από ποτέ. Όχι για τον εαυτό μου. Αλλά για τους γύρω μου. Πρωτίστως τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, γιατί όπως έχει αποδειχτεί στατιστικά στους δικούς μας ανθρώπους θα χρειαστεί να προσφέρουμε τις Πρώτες Βοήθειες”, σημειώνει γεμάτος ενθουσιασμό.

Ο ίδιος εκμυστηρεύεται: “Τόσα χρόνια δε γνώριζα απολύτως τίποτα για τις Πρώτες Βοήθειες. Χρειάστηκε να εκπαιδευτώ τώρα γιατί αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή από τη Γ.Γ. Αθλητισμού. Έτσι, βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπαιδεύτηκα από την εταιρία παροχής Πρώτων Βοηθειών Learn to Help, πήρα μέσα σε λίγες ώρες την πιστοποίησή μου στη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS) και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να το διαδώσω σε όσους μπορώ… Μάθετε Πρώτες Βοήθειες .. χθες!

Δείτε το βίντεο του GRTimes με τον Βασίλη Σίμτσακ να εκπαιδεύεται στην ΚΑΡΠΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραυματικός Ακρωτηριασμός: Αυτά είναι τα 8 βήματα για να προσφέρετε τις Πρώτες Βοήθειες

Πρώτες Βοήθειες με… ουρά! Κηδεμόνες εκπαιδεύονται στη διάσωση των τετράποδων φίλων τους

Σέρρες: Οι πρώτες βοήθειες έσωσαν τη ζωή ενός 67χρονου (VIDEO)

Παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top