Εκλογές στην Ιταλία: Στη Σαρδηνία το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής – Αυτοσχέδια κάλπη στη Ρώμη (VIDEO)

Εκλογές στην Ιταλία: Στη Σαρδηνία το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής – Αυτοσχέδια κάλπη στη Ρώμη (VIDEO)

Δεν κυλούν όλα ομαλά στις εκλογές στην Ιταλία, καθώς υπάρχουν περιοχές που καταγράφουν πολύ μικρά ποσοστά συμμετοχής ενώ άλλα εκλογικά κέντρα δεν σταματούν να έχουν ουρές, την ώρα που χαλάνε ασανσέρ και άλλα μέσα βοήθειας για ανάπηρους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ψηφίσουν.

Το γενικό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές στην Ιταλία μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (25.9.2022) έχει φτάσει το 19,21%, σύμφωνα με το Rai. Σημειώνεται ότι πρόκειται για γενικές εκλογές, δηλαδή οι Ιταλοί πολίτες επιλέγουν τους εκπροσώπους τους τόσο του Κοινοβουλίου όσο και της Γερουσίας.

Ακόμη, ένα ασανσέρ σε εκλογικό τμήμα της Ρώμης χάλασε και είναι αδύνατο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να μπορέσουν να ψηφίσουν, όπως δήλωσε στο Rai o Μασιμιλιάνο Τάτζι, πρόεδρος του εν λόγω εκλογικού τομέα της ιταλικής πρωτεύουσας.

Μέχρι να διορθωθεί η βλάβη στο ασανσέρ, οι υπεύθυνοι δημιούργησαν μια αυτοσχέδια κάλπη για όσους έχουν κινητικά προβλήματα διότι «το να ψηφίζεις είναι ιερό καθήκον», εξηγεί ο Μασιμιλιάνο Τάτζι.

Όμως, ουρές υπήρχαν και σε άλλα εκλογικά τμήματα. Σε γραφείο για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Μιλάνου, καταγράφηκαν μεγάλες καθυστερήσεις επειδή αρκετοί πολίτες είχαν χάσει τα εκλογικά τους δελτία και έπρεπε να τα αντικαταστήσουν για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Στην Πεσκάρα αλλά και στο Κάλιαρι υπάρχουν επίσης καθυστερήσεις λόγω πολιτών που δεν προμηθεύτηκαν έγκαιρα το εκλογικό τους δελτίο, για να μπορέσουν να ψηφίσουν, αλλά προτίμησαν να το κάνουν τελευταία στιγμή.

 

Αποχή λόγω διαμαρτυρίας στη Σαρδηνία

Στη Σαρδηνία καταγράφεται, μέχρι στιγμής, το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, 4,9%, αφού από τις 2 περιφέρειές της, Villanova Tulo και Esterzili, έχουν ψηφίσει λιγότεροι από 1.500 κατοίκους συνολικά.

Στην περιοχή δεν υπάρχει γενικός γιατρός και παρά τα απανωτά τους αιτήματα για να λυθεί το θέμα, δεν έχει γίνει τίποτα και έτσι μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους στις κάλπες, αναφέρει το Rai.

Πηγή: Με πληροφορίες newsit.gr και πρακτορείο Rai – Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ρωσία: Προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη αφού επιστράτευσαν ηλικιωμένους, ασθενείς και μαίες 

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις γυναίκες και πώς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν

Βέλγιο: Ακόμη ένας ύποπτος συνελήφθη για τις απειλές εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top