ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στην κοσμητεία της ΣΘΕ μετά τις καταγγελίες – Τι ζήτησαν (VIDEO)

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στην κοσμητεία της ΣΘΕ μετά τις καταγγελίες – Τι ζήτησαν (VIDEO)

Διαμαρτυρία στην κοσμητεία πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, η οποία σήμερα έμεινε κλειστή μετά τις καταγγελίες για περιστατικά λεκτικής βίας και απειλών προς το προσωπικό που διενεργεί ελέγχους πιστοποιητικών.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Λούβαρης

Οι φοιτητές μετέφεραν στην Κοσμητόρισσα της σχολής τα αιτήματά τους και έδωσαν τη δικιά τους εκδοχή για όσα συνέβησαν, αρνούμενοι κατηγορηματικά ότι υπήρχαν τέτοια περιστατικά. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν, υπήρξαν περιστατικά εκφοβισμού και απειλών προς τους φοιτητές, όπως έγραψε νωρίτερα το GRTimes.gr (δείτε εδώ)

Οι ίδιοι τόνισαν ότι δε θέλουν ο έλεγχος να γίνεται από προσωπικό εταιρειών σεκιούριτι αλλά από υγειονομικούς, μιλώντας ξεκάθαρα για face control, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μέσα στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες επικρατεί συνωστισμός με εκατοντάδες άτομα να “στοιβάζονται”, όπως λένε, και υπήρξαν τεράστιες ουρές φοιτητών που περίμεναν να εισέλθουν στο πανεπιστήμιο. Τόνισαν δε, ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει άμεσα τέλος ενώ ζήτησαν να στηθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο ΑΠΘ για διενέργεια rapid test.

Όπως είπε η Κοσμητόρισσα της σχολής, Χαρά Χαραλάμπους, στους φοιτητές, “αυτό που επιθυμούμε είναι να κρατήσουμε ζωντανό το πανεπιστήμιο” ενώ ζήτησε οποιαδήποτε καταγγελία να της γίνεται γνωστή άμεσα. Σε ερώτηση για το πόσα κρούσματα υπάρχουν στη σχολή, ανέφερε ότι είναι συνολικά τρία ενώ είπε πως έχει ήδη μεταφερθεί το αίτημα για εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό, θα λειτουργήσει κανονικά αύριο η σχολή. Οι φοιτητές επέμεναν στο αίτημα τους που είναι να πάψουν οι έλεγχοι από το προσωπικό σεκιούριτι (υγειονομικοί ελεγκτές), και στη θέση τους να μπουν υγειονομικοί, ενώ ζήτησαν από την Κοσμητόρισσα να πάρει θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΘΕ: Τι λένε οι φοιτητές για τις καταγγελίες “εκφοβισμού” υγειονομικών ελεγκτών (VIDEO)

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών -Αναστολή λειτουργίας της ΣΘΕ

ΑΠΘ: Κινητοποίηση του ΦΣ Μαθηματικού για την αναστολή στην ΣΘΕ

ΑΠΘ: Αναστολή λειτουργίας στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ-Η Κοσμητόρισσα της σχολής στο GRTimes

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top