ΧΑΝΘ: Γέμισε παιδιά ο Λευκός Πύργος για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΧΑΝΘ: Γέμισε παιδιά ο Λευκός Πύργος για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στο πλαίσιο της δράσης «Παίζω-Δρω-MotiON vol.14» που οργάνωσε και φέτος η ΧΑΝΘ σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος γέμισε σήμερα από παιδιά και εθελοντές που επιδόθηκαν σε ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε διάφορες άλλες αθλοπαιδιές.

Συγκεκριμένα, η ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης ήταν συμβολικού χαρακτήρα, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς το οικολογικό αποτύπωμα, της αντικατάστασης χρήσης ΙΧ με μέσα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το ποδήλατο, καθώς και της χρήσης αυτών ως μέσο κυκλοφορίας για την αποσυμφόρηση των κεντρικών λεωφόρων.

Η διαδρομή που ακολούθησαν τα ποδήλατα ήταν η εξής: Λευκός Πύργος, Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Δραγούμη, Λ. Νίκης, Λ. Πύργος.

Παράλληλα με την ποδηλατοδρομία υπήρξαν μερικές ακόμη δράσεις που διοργάνωσαν οι νεαροί εθελοντές της ΧΑΝΘ.

Συγκεκριμένα, οι παράλληλες δράσεις αυτές περιλάμβαναν:

  • Βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Σκουπιδοψαρέματα» «Timeline Νερού» κ.α.
  • Κιόσκι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, μέσα από τα μάτια των νέων.
  • Διαδραστικό 3D επιτραπέζιο παιχνίδι, σχετιζόμενο με τον στόχο Νο 7: Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια.
  • Κουίζ που αποσκοπούσαν στην ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τους 17 Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Πες Βρες» «Διλήμματα» κ.α.
  • Παιχνίδια για 5-8 ετών όπως «Ζωγραφική» «Τσουβαλοδρομίες» «Face Painting» κ.α.
  • Χάπενινγκς όπως «Μουσικές Καρέκλες» «Κυνήγι Θυσαυρού» κ.α.
  • Δραστηριότητες όπως «Χτίζω την πόλη μου» σχετιζόμενες με τον στόχο Νο11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες.
  • Συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, ρούχα, παιχνίδια κ.α. για την υποστήριξη και ενίσχυση της ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού» και άλλων Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
  • Ποδηλατοδρομία με συμβολικό χαρακτήρα, με σκοπό την αποσυμφόρηση των κεντρικών λεωφόρων.
  • Συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σύμφωνα με τους διοργανωτές τη φετινή χρονιά το «Παίζω – Δρω – MotiON vol. 14» διαδέχτηκε τα προηγούμενα με την ίδια θέρμη και επιθυμία για επικοινωνία των θεμελιωδών αξιών που διέπουν το τμήμα, οι οποίες συνοψίζονται στην φιλοδοξία για δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων που, αφού έχουν γνωρίσει και αναπτύξει τον εαυτό τους και τα δυνατά χαρακτηριστικά τους, γίνονται ενεργοί πολίτες της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα ωστόσο φέτος, προεξείχε η διάθεση για βαθιά και ουσιαστική ευαισθητοποίηση της ΧΑΝΘ σε θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας που αφορούν όλους.

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τον παλμό που ο ΟΗΕ υιοθέτησε από τον Σεπτέμβριο του 2015, πρωταρχικός σκοπός είναι η προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ατζέντα 2030».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top