Χωρίς περιπολικό για ώρες Ασπροβάλτα και περίχωρα-Τσαϊρίδης: «Να πάψουν οι πελατειακές σχέσεις»

Χωρίς περιπολικό για ώρες Ασπροβάλτα και περίχωρα-Τσαϊρίδης: «Να πάψουν οι πελατειακές σχέσεις»

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι σε Ασπροβάλτα και Βόλβη, όπου εργάζονται χωρίς ρεπό-Αφύλακτη μένει για ώρες η ευρύτερη περιοχή, καθώς η υποστελέχωση και το μόλις ένα περιπολικό χρησιμοποιούνται για μεταγωγές κρατουμένων-«Πελατειακές σχέσεις» καταγγέλλει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόδωρος Τσαϊρίδης

«Αδειάζουμε τις υπηρεσίες που ασχολούνται με τον πολίτη. Για ποια ασφάλεια και ποια εύρυθμη λειτουργεία μιλάμε;». Αυτό διερωτάται μεταξύ άλλων μιλώντας στο GRTimes ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πλέον τίθεται τεράστιο κενό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, «η Ασπροβάλτα και τα περίχωρά της μένουν αφύλακτα για ώρες, λόγω μίας μεταγωγής κρατουμένων. Για μία μεταγωγή, χρησιμοποιείται το μοναδικό όχημα της περιοχής, ενώ παράλληλα η Ασπροβάλτα στερείται αστυνομικών υπαλλήλων, ώστε να φυλαχθούν οι πολίτες», όπως λέει.

«Φτάσαμε στο σημείο να μας καλέσουν από την Ασπροβάλτα γιατί έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και η υπομονή έχει τελειώσει», σημειώνει ακόμη ο κ. Τσαϊρίδης, καθώς η συγκεκριμένη συνθήκη που αφορά την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων, «επικρατεί εδώ και μήνες».

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΕΑΥΘ, οι αστυνομικοί της περιοχής δουλεύουν χωρίς ρεπό και χωρίς… πρόγραμμα, καθώς πολλές φορές καλούνται εκτάκτως στην υπηρεσία τους, ενώ «μεταβαίνουν πολύ μακριά από την περιοχή ευθύνης τους, καθώς τα ΑΤ που είναι αρμόδια για να επιτηρήσουν τα συγκεκριμένα μέρη, είναι ακόμη πιο υποστελεχωμένα. Επιπλέον, οδεύουμε προς τη θερινή περίοδο όπου αυξάνονται τα ατυχήματα και θα χρειάζεται αστυνομική συνδρομή. Όλο αυτό είναι ένας παραλογισμός».

Όπως μάλιστα τονίζει, «πρόσφατα μεταβήκαμε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου όπου υπήρχαν 60 αστυνομικοί αποσπασμένοι».

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να απαιτήσουν την επιστροφή των αποσπασμένων στις θέσεις τους

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στην κατανομή του προσωπικού. «Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των αστυνομικών, αλλά και στο σημαντικότερο από όλα, την ασφάλεια του πολίτη».

Και σύμφωνα με όσα απαιτεί η ΕΑΥΘ, «πρέπει να κοπούν άμεσα όλες οι αποσπάσεις και να πάψουν να εξυπηρετούνται πελατειακές σχέσεις».

Όπως μάλιστα τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης, «πρέπει να εξυπηρετούνται τα υπηρεσιακά συμφέρονται και όχι να πάψουν να εξυπηρετούνται τα “θέλω” των αστυνομικών που το αιτούνται. Να μην βολεύουν κόσμο ώστε να δημιουργούν ψηφοθηρικούς στρατούς.

Κι αν αυτά που λέμε δεν ισχύουν», συμπληρώνει ο κ. Τσαϊρίδης, «τότε καλούμε τοπικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να απαιτήσουν την επιστροφή των αποσπασμένων στις θέσεις τους».

Καταλήγοντας, ο ίδιος αναφέρει ότι «η λύση είναι μια: Να επιτρέψουν όλοι οι αποσπασμένοι για να εξυπηρετούν μόνο τις υπηρεσιακές ανάγκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσαϊρίδης: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για την οπαδική βία αρκεί να εφαρμοστούν (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μέτρα για την οπαδική βία: «Λουκέτο» σε λέσχες και συνδέσμους φιλάθλων (VIDEO)

Ημερίδα ΕΑΥΘ για την οπαδική βία τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου

Μ. Θεοδωρίδου: «Δεν πρέπει να παραλείπονται οι εμβολιασμοί ρουτίνας στα παιδιά»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top