ΔΑΚ Ευόσμου: Ο φόβος τραυματισμού αθλητή υπάρχει εδώ και 25 χρόνια–Τα έργα στη στέγη ολοκληρώνονται σε 1,5 μήνα

ΔΑΚ Ευόσμου: Ο φόβος τραυματισμού αθλητή υπάρχει εδώ και 25 χρόνια–Τα έργα στη στέγη ολοκληρώνονται σε 1,5 μήνα

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την πεποίθηση ότι το θέμα με την εισροή υδάτων μετά από βροχόπτωση θα λυθεί μέσα στον επόμενο έναν με ενάμιση μήνα, με την πλήρη στεγανοποίηση της οροφής που τόσα προβλήματα έχει επιφέρει στις αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων που χρησιμοποιούν το ΔΑΚ, εξέφρασε στο GRTimes, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Μαρία Γαβαλά.

«Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής έχει γίνει αποψίλωση όλων των ηλιακών και των βάσεων τους, ξηλώθηκαν τα ασφαλτόπανα, έσπασαν τα λούκια τα οποία είτε είχαν πάρει λάθος κλίση, είτε είχαν βουλώσει και έχει δοθεί εντολή να τοποθετηθούν καινούργια, έχουν γίνει αντιμονώσεις και περιμένουμε τα πολυκαρβουνικά για μπουν όλα τα ζητήματα σε μια σειρά» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Γαβαλά.

«Πρέπει ωστόσο να σταματήσει να βρέχει, αλλά και να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων που χρησιμοποιούν το ΔΑΚ, ώστε να μπουν τα απαραίτητα πάνελ. Σαφέστατα υπάρχουν τρεχούμενα νερά, αλλά μιλήσαμε με τον εργολάβο, μπορεί να πηγαίνει το έργο σιγά – σιγά  έτσι ώστε μόλις σταματήσουν οι βροχές και τελειώσουν οι αγώνες, σε έναν με ενάμιση μήνα να ολοκληρωθεί το έργο» πρόσθεσε.

Η ευθύνη σε ομάδες και αθλητές

Παράλληλα με τις εργασίες που γίνονται στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου, οι ομάδες συνεχίζουν να προπονούνται. Σε σχετική ερώτηση του GRTimes προς την αντιδήμαρχο Αθλητισμού του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου σχετικά με το γιατί συμβαίνει αυτό, η κα. Γαβαλά σημείωσε ότι ανάμεσα στον δήμο και τις ομάδες υπάρχει μια συμφωνία προκειμένου να μην διακοπεί το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Ωστόσο σε δεύτερη ερώτηση σχετικά με το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ενός παιδιού (καθώς στο κλειστό κάνουν προπόνηση και οι ακαδημίες) η αντιδήμαρχος τόνισε πως αυτή η ευθύνη ανήκει στις ομάδες.

«Ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού αθλητή από τα νερά που τρέχουν υπάρχει εδώ και 25 χρόνια, από τότε που υπάρχει και το πρόβλημα διαρροής νερού στο εσωτερικό του κλειστού μετά από βροχές. Πάντα υπήρχαν νερά που τρέχουν από την οροφή και η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που κάνουν προπόνηση. Διαφορετικά ή το γήπεδο θα έπρεπε να κλείσει για να γίνουν οι εργασίες ή θα πρέπει οι υπεύθυνοι των ομάδων και οι αθλητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι ομάδες σε κάποιο άλλο κλειστό γυμναστήριο για προπονήσεις, σύμφωνα με την κα. Γαβαλά αυτή η επιλογή δεν υπάρχει καθώς το έτερο κλειστό γήπεδο που υπάρχει στην περιοχή του Κορδελιού, είναι και αυτό κλειστό λόγω…ανακαίνισης. «Δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς σε άλλο γήπεδο, καθώς αυτό στο Κορδελιό που αποτελεί έδρα του Όλυμπου, είναι κλειστό καθώς και εκεί γίνεται ολική ανακαίνιση. Στην περιοχή άλλο κλειστό δεν υπάρχει που να τηρεί και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής αγώνα στην Elite League» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος.

Στο ΔΑΚ έχουν γίνει πολλά πράγματα

Αναφερόμενη σε όλες τις υπόλοιπες εργασίες αναβάθμισης που έχουν γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου, η Μαρία Γαβαλά ανέφερε στο GRTimes πως «έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε τοποθετήσει νέα καρεκλάκια, έχει τοποθετηθεί καινούργιος ηλεκτρονικός πίνακας, έχουν τοποθετηθεί 12 air condition, στεγανοποιήθηκαν αποθήκες υλικού των ομάδων, έχουν έρθει έπιπλα για τον χώρο υποδοχής του ΔΑΚ, σύντομα θα αλλάξει και ο φωτισμός, ενώ προχωρούν τα έργα στη στέγη».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος από την εισροή υδάτων λόγω της βροχής να δημιουργηθούν φθορές στα νέα υλικά που έχουν τοποθετηθεί στο ΔΑΚ, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως «κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν μπαίνει νερό από τα πλάγια, παρά μόνο από την οροφή και αυτή έχει γεμίσει νάιλον προκειμένου να μην τρέχουν τα νερά στο παρκέ, καθώς έχουν ξηλωθεί και τα ασφαλτόπανα. Θα πρέπει όμως να σταματήσουν και οι βροχές προκειμένου να τρέξουμε το έργο. Ξέρετε, η στέγη του ΔΑΚ είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή που χρειάζεται πολλή και επίπονη δουλειά προκειμένου να ολοκληρωθεί. Εδώ μια ταράτσα στην πολυκατοικία σου κάνεις και απαιτείται ένα διάστημα τριών μηνών τουλάχιστον. Είναι πολύ μεγάλο το έργο και τα αποτελέσματά του θα φανούν σύντομα» κατέληξε η κα. Γαβαλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top