Διοικήτρια Θεαγενείου: Σε αναστολή καθηκόντων ο γιατρός που εξαπάτησε καρκινοπαθή-Η υπόθεση στον εισαγγελέα

Διοικήτρια Θεαγενείου: Σε αναστολή καθηκόντων ο γιατρός που εξαπάτησε καρκινοπαθή-Η υπόθεση στον εισαγγελέα

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Θεαγένειο” της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικότερα του Συστήματος Υγείας, αμέσως μετά την καταγγελία συζύγου καρκινοπαθούς για παράνομο χρηματισμό γιατρού, ο οποίος ζήτησε λεφτά προκειμένου να φέρει ένα φάρμακο που δεν υπάρχει!

Συγκεκριμένα, ο γιατρός ζήτησε το ποσό των 10.000 ευρώ προκειμένου να φέρει ένα φάρμακο για την εν λόγω ασθένεια από την Αμερική, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα ο γιατρός, να παραδεχτεί αργότερα στη δικηγόρο της οικογένειας ότι πήρε τα χρήματα για προσωπική του χρήση.

«Με το που έγινε η καταγγελία στις 3 Αυγούστου, ο συγκεκριμένος γιατρός μπήκε σε αναστολή καθηκόντων, υπέβαλλε παραίτηση και ο φάκελός του έχει μεταβιβαστεί τόσο στο υπουργείο Υγείας και στην αρμόδια ΥΠΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRTimes, η διοικήτρια του Θεαγενείου Νοσοκομείου, Δρ. Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή.

Η τελευταία μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Εισαγγελέα. «Με λίγα λόγια η κινητοποίηση του μηχανισμού ήταν άμεση και οι όποιες ποινές θα του επιβληθούν πλέον από τη δικαιοσύνη» πρόσθεσε η κα. Ξουρή.

Σε ερώτηση για το αν έχει υποπέσει στην αντίληψή της ανάλογο περιστατικό από τον ίδιο γιατρό, η διοικήτρια του Θεαγενείου ξεκαθάρισε πως ο «συγκεκριμένος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και έχει κρατήσει κάποια στοιχεία, τα οποία βέβαια θα ερευνήσει η δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top