ΕΑΥΘ: Παραλογισμοί και ερωτήματα για τις ΟΠΠΙ και τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ (VIDEO)

ΕΑΥΘ: Παραλογισμοί και ερωτήματα για τις ΟΠΠΙ και τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία σε μόνιμη παρουσία μέσα στα πανεπιστήμια, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θοδωρής Τσαϊρίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αλλά και για όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ τους τελευταίους μήνες, με τη φύλαξη της βιβλιοθήκης της ΣΘΕ,  εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το προεδρείο της Ένωσης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας για τα προβλήματα των αστυνομικών .

Όπως είπε ο Θοδωρής Τσαϊρίδης, τα ΜΑΤ έχουν εγκατασταθεί ουσιαστικά μέσα στο ΑΠΘ και τη στιγμή που κάποιοι δημόσια λένε ότι δεν τα θέλουν, «σε συναντήσεις τα ζητάνε επιτακτικά».

Ο πρόεδρος της  ΕΑΥΘ σημείωσε, πως ουσιαστικά αφήνουν τους αγνώστους να σπάνε, ενώ στη συνέχεια στέλνουν διμοιρίες να φυλάνε τα σπασμένα.

Ο ίδιος, επισήμανε σχετικά με τη βιβλιοθήκη που φυλάνε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ, πως από την ενημέρωση που έχει και παρά το γεγονός ότι πέρασαν 5 μήνες, δεν έχει ξεκινήσει καν ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο.

«Έγινε δηλαδή τόσος ντόρος για τη βιβλιοθήκη και μετά από τόσους μήνες δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Από ότι μας αναφέρουν. Εκτός αν κάνουμε λάθος… Από τον Ιανουάριο και βλέπουμε. Άρα τα ΜΑΤ θα συνεχίζουν να φυλάνε ένα κενό κτίριο με άγνωστο ορίζοντα πραγματοποίησης του έργου».

Οι εικόνες στην Αθήνα με τις ΟΠΠΙ, απόδειξη αποτυχίας του μέτρου

Σχολιάζοντας την εφαρμογή του μέτρου με τις ΟΠΠΙ, ο κ. Τσαϊρίδης δήλωσε πως οι εικόνες στην Αθήνα, με το λεωφορείο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας να συνοδεύεται από λεωφορεία και διμοιρίες της ΥΑΤ, «είναι μια τρανή απόδειξη αποτυχίας του μέτρου πριν καν την εφαρμογή του».

Όπως τόνισε, αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήδη αστυνομικοί από ελλιπείς υπηρεσίες έχουν επιλεχθεί να αποσπαστούν και αυτοί στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και να την ενισχύσουν, «διότι αποφάσισαν ότι εάν ποτέ εφαρμοστεί το μέτρο, οι συνάδελφοι της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα συνοδεύονται και από άλλους αστυνομικούς».

Η Αστυνομία θα φυλάει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσαϊρίδης επισήμανε πως από πληροφορίες που έχει η ΕΑΥΘ, έχει στηθεί ένας ολόκληρος επιχειρησιακός σχεδιασμός, με τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες αν και εφόσον μπουν μέσα στα πανεπιστήμια οι ΟΠΠΙ, θα ακροβολιστούν πέριξ του ΑΠΘ, «ουσιαστικά για να φυλάνε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία».

«Γίνεται ακριβώς αυτό που λέγαμε. Ότι θα φτάσουμε στο σημείο η αστυνομία, να φυλάει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Από όσο γνωρίζουμε ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΖΗΤΑ και ΜΑΤ, να βρίσκονται πέριξ των πανεπιστημίων για να κάνει περιπολία μέσα στα πανεπιστήμια η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Σχολίασε ακόμη ως οξύμωρο, το γεγονός ότι οι ΟΠΠΙ μέσα στα πανεπιστήμια θα είναι άοπλοι με ανακριτικά καθήκοντα, ενώ αυτή τη στιγμή είναι ένοπλοι και είναι μη ανακριτικοί υπάλληλοι. «Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν» ανέφερε.

Διαγωνισμός 4,5 εκ ευρώ για σεκιούριτι στο ΑΠΘ, ενώ αναμένονται οι ΟΠΠΙ

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσαϊρίδη, ο νόμος του 2021 δεν προέβλεπε μόνο την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αλλά και τουρνικέ όχι μόνο στα γραφεία διοίκησης, αλλά σε όλα τα κτίρια, κάμερες, κάρτες φοιτητών και βελτίωση της περίφραξης των πανεπιστημίων, για τα οποία δεν έχει γίνει τίποτα και δεν έχουν ξεκινήσει πουθενά οι σχετικοί διαγωνισμοί, με τις πρυτανικές αρχές ανά τη χώρα να επικαλούνται την έλλειψη κονδυλίων.

«Δηλαδή υπήρχαν τα κονδύλια να προσληφθούν 1060 για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά για όλα τα υπόλοιπα που θα έπρεπε να υπάρχουν στα πανεπιστήμια, ώστε να είναι ασφαλείς οι συνάδελφοι που θα μπουν εντός, δεν υπάρχει τίποτα, δεν έχει εξασφαλιστεί τίποτα, δεν υπάρχει διαγωνισμός. Και είναι απορίας άξιο, για ποιο λόγο, εφόσον προσλήφθηκαν 1060 αστυνομικοί για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, στο ΑΠΘ να προκηρύσσεται διαγωνισμός 4,5 εκ ευρώ για 250 σεκιούριτι;. Αφού βάζουμε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία μέσα να ελέγχει το τι συμβαίνει μέσα, για ποιον λόγο βάζουμε και σεκιούριτι;» διερωτήθηκε.

Δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία σε μόνιμη παρουσία μέσα στα ΑΕΙ

Τέλος, ο κ. Τσαϊρίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πουθενά λογική σε όλο αυτό που συμβαίνει στα πανεπιστήμια και πως οι ίδιοι οι αστυνομικοί που είναι μέλη αυτής της κοινωνίας, έχοντας και τα δικά τους παιδιά στα ελληνικά πανεπιστήμια, θεωρούν αδιανόητο «η εκπαίδευση στα ΑΕΙ να πραγματοποιείται εν μέσω μολότοφ και δακρυγόνων, επειδή κάποιοι έτσι το αποφάσισαν».

«Δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία σε μόνιμη παρουσία μέσα στα πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο Πανεπιστημιακή Αστυνομία και αν υπάρχει κάπου να μας το πουν. Εξασφαλίζεται με άλλους τρόπους η ευταξία μέσα στα πανεπιστήμια  και η σωστή εκπαίδευση των φοιτητών και η πραγματοποίηση των μαθημάτων και αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με την αστυνομία. Αν χρειαζόμαστε αστυνομία για να σπουδάζουν οι φοιτητές, τότε έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία…. Ξεκάθαρα» κατέληξε .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΑΥΘ: Παραλογισμοί, αναξιοκρατία και αστυνομικοί σε απόγνωση, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top