Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας: Το μενού με το χάλκινο μετάλλιο στο Ετήσιο Συμπόσιο

Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας: Το μενού με το χάλκινο μετάλλιο στο Ετήσιο Συμπόσιο

Οι διακρίσεις και η κατάκτηση μεταλλίων της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, η προβολή των προϊόντων που παράγει η Μακεδονική γη αλλά και οι δράσεις της Ένωσης θα βρεθούν στο επίκεντρο του αποψινού Ετήσιου Συμποσίου, με πρωταγωνιστή το μενού που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroy et Boch, στο Λουξεμβούργο.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Οι γεύσεις και τα εκλεκτά προϊόντα που παράγει η Μακεδονική γη ταξίδεψαν, ταξιδεύουν και θα ταξιδεύουν ανά τον κόσμο μέσα από τους πολυάριθμους διαγωνισμούς μαγειρικής που συμμετέχει η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece). Η πρόσφατη διάκρισή της και το χάλκινο μετάλλιο που κατάφερε να αποκτήσει και να προσθέσει στο ενεργητικό της, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroy et Boch, που διεξήχθη 26-30 Νοεμβρίου 2022 στο Λουξεμβούργο, ανταμείβουν τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη της Μακεδονικής Κουζίνας παγκοσμίως.

Άλλωστε, όπως, είχε δημοσιεύσει το GRTimes.gr, πριν τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μαγειρικής Villeroy et Boch, στο Λουξεμβούργο, η συμμετοχή της Culinary Professionals Greece (CPG) ήταν άλλη μία μεγάλη πρόκληση στην ατζέντα της με στόχο την παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας στον κόσμο αλλά και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους αρχιμαγείρους και τα μέλη της Ένωσης.

Το μενού της Μακεδονικής κουζίνας με το χάλκινο μετάλλιο

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroy et Boch, στο Λουξεμβούργο, συμμετείχαν 100 επιλεγμένες ομάδες σεφ από 55 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Η ‘δική’ μας εξαμελής ομάδα της Culinary Professionals Greece, έχοντας επικεφαλή τον αντιπρόεδρο της Ένωσης και σεφ Χρήστο Γκότση, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, παρουσίασαν ένα ελληνικό γεύμα βασισμένο στο θέμα του διαγωνισμού που ήταν «Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα».

Εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Μακεδονικής Κουζίνας, οι  έξι σεφ – Παύλος Ντάφης, Δήμητρα Πολατίδου, Παναγιώτης Μαρκούτης, Δημήτρης Χατζημελετίου, Βασίλης Μαλτάς και Κώστας Γεωργατζάς- ετοίμασαν ένα μενού όπου τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του ήταν το βουβαλίσιο γάλα, οι ελιές Χαλκιδικής, το αγουρέλαιο, το λαβράκι, τα χόρτα, το κορκότο, το ρύζι, το γιαούρτι, η φέτα.

Απόψε, στο Ετήσιο Συμπόσιο της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί – τι άλλο;- το μενού της Μακεδονικής Κουζίνας που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroy et Boch, στο Λουξεμβούργο.

Το μενού, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, θα περιλαμβάνει τέσσερα πιάτα, τη σούπα τανωμένο σορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, λαβράκι με ρύζι Χαλάστρας και άγρια χόρτα με αγουρέλαιο Χαλκιδικής και για επιδόρπιο καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.

Να σημειώσουμε ότι το μενού το οποίο είχε ετοιμάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroy et Boch η ομάδα της CPG και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, εκτός των προαναφερθέντων πιάτων, είχαν συμπεριληφθεί και κοτόπουλο Ολύμπου και παραδοσιακή πίτα Βεροίας.

12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Οι συμμετοχές της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece) συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς και αυτή τη νέα χρονιά ενώ σειρά έχει ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης ο οποίος θα διεξαχθεί 18-20 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως Detrop & Oenos, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ – Helexpo, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, περισσότερες από 500 θα είναι οι συμμετοχές που θα δώσουν το ‘παρών’ στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ένας διαγωνισμός ο οποίος διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Culinary Professionals Greece (Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος έως το 2021), σε συνεργασία με το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης HELEXPO και υποστηρίζεται από την Worldchefs.

Υπενθυμίζεται, ότι ο διαγωνισμός του 2019 συγκέντρωσε περισσότερους από 540 συμμετέχοντες από 22 χώρες, εξαιρετικούς σεφ και σχολές μαγειρικής, που διαγωνίστηκαν σε 30 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 23 διεθνή μέλη της κριτικής επιτροπής, όλοι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του γαστρονομικού κλάδου.

*Φωτογραφία από το Ετήσιο Συμπόσιο της Culinary Professionals Greece, Απρίλιος 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάλκινο μετάλλιο για την Culinary Team Greece στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch 

 Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας: Με ποντιακό πιάτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Η Μακεδονική κουζίνα και ο αγιορείτικος μπακαλιάρος ταξιδεύουν στα πέρατα της γης

Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος: Στη μνήμη του Πατέρα Επιφάνιου το ετήσιο συμπόσιο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top