Εύοσμος-Αποκρουστικό θέαμα: Νεκρό ποντίκι έξω από σχολείο, επί δύο εβδομάδες (ΦΩΤΟ)

Εύοσμος-Αποκρουστικό θέαμα: Νεκρό ποντίκι έξω από σχολείο, επί δύο εβδομάδες (ΦΩΤΟ)

Με ένα αποκρουστικό θέαμα έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά δεκάδες μαθητές στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες έξω από το σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα νεκρό ποντίκι, προκαλώντας ανησυχία για ενδεχόμενη μόλυνση.

Από το σημείο όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες του GRTimes περνάνε καθημερινά γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ωστόσο το τρωκτικό δεν έχει απομακρυνθεί ακόμη.

Το πρόβλημα με τα τρωκτικά στην περιοχή του Ευόσμου έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του GRTimes, στο οποίο επαγγελματίας με ειδίκευση στις μυοκτονίες και εντομοκτονίες, είχε επισημάνει ότι πρόκειται για εποχιακό φαινόμενο που είναι σε έξαρση λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας.

Τρόποι αντιμετώπισης και κίνδυνοι για την δημόσια υγεία

Όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο εκάστοτε δήμος θα πρέπει να αναλάβει την μαζική μυοκτονία, την οποία θα αναλάβουν συνεργεία απεντομώσεων. Η διαδικασία μάλιστα θα πρέπει όπως λέει να επαναλαμβάνεται, καθώς όπως εξηγεί, τα τρωκτικά πολλές φορές δεν εξαλείφονται με την πρώτη μυοκτονία.

Τέλος ερωτηθείς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την δημόσια υγεία ανέφερε ότι «στις περιοχές που κινούνται τα ποντίκια μεταφέρουν παθογόνα μικρόβια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αρρώστιες (όπως η λεπτοσπείρωση) ακόμη και ψύλλους, ενώ ένα δάγκωμα από ποντίκι θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι και θάνατο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top