Καβάλα: Κοινωνική μπουτίκ χαρίζει ρούχα και παπούτσια σε άτομα με οικονομικές δυσκολίες (ΦΩΤΟ)

Καβάλα: Κοινωνική μπουτίκ χαρίζει ρούχα και παπούτσια σε άτομα με οικονομικές δυσκολίες (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Πολύτιμες υπηρεσίες στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προσφέρει το μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και δημοτική σύμβουλος, Έλσα (Σαΐα) Βακιρτζή, με πρωτοβουλία της οποίας δημιουργήθηκαν δύο χώροι στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς, μέσω των οποίων διατίθενται ρούχα και παπούτσια σε άτομα που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.   

«Ο εξοπλισμός των δύο κοινωνικών καταστημάτων παραχωρήθηκε και τοποθετήθηκε από φίλους που με γνωρίζουν τόσο από τη συμμετοχή μου στο ΔΣ του Επιμελητηρίου, όσο και από τον Εμπορικό Σύλλογο. Ο δήμος μας παραχώρησε τους δύο χώρους στην Δημοτική Αγορά και εμείς προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο» σημείωσε στο GRTimes, η κα. Βακιρτζή.

Όπως αναφέρει η ίδια στα δύο καταστήματα μπορεί να βρει κάποιος παπούτσια, παιχνίδια, παιδικά και ρούχα για ενήλικες, καροτσάκια, κρεβατάκια ακόμη και χαλιά για το σπίτι του.

«Από την παρουσία μου στο κοινωνικό παντοπωλείο γνωρίζω αρκετό κόσμο που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Ωστόσο μπορεί να έρθει και κάποιος που δεν τον γνωρίζουμε και να πάρει ό,τι θέλει. Για παράδειγμα τις προάλλες ήρθε μία ηλικιωμένη γυναίκα με σκισμένα παπούτσια. Με συγκίνησε. Και ένιωσα πολύ όμορφα όταν εγώ η ίδια της φόρεσα τα παπούτσια που επέλεξε και έφυγε με χαμόγελο», σημείωσε η Δημοτική Σύμβουλος Καβάλας.

«Πιστέψτε με υπάρχει αρκετή δουλειά. Στους δύο μήνες λειτουργίας των δύο καταστημάτων, μας έχει επισκεφθεί αρκετός κόσμος που μπορεί να επιλέξει από μια γκάμα περίπου 1.000 ενδυμάτων ποιο θέλει να πάρει» συμπληρώνει.

Όσο για το πώς η ίδια προμηθεύεται τα προϊόντα που τοποθετούνται στα καταστήματα, η κα. Βακιρτζή τονίζει στο GRTimes πως «προέρχονται από δωρεές των ανθρώπων. Ξέρετε πολλά από αυτά τα πετούσαμε στα σκουπίδια. Σε εμάς γίνεται διαλογή στο κατάστημα. Όσα είναι πολυφορεμένα και φθαρμένα δεν τα βάζουμε στα ράφια και στις κρεμάστρες. Όλοι οι συμπολίτες μας είναι ίσοι και τους αξίζει το καλύτερο. Τα υπόλοιπα τα κρατάμε και τα διαθέτουμε δωρεάν».

Παροτρύνω και άλλους να πράξουν το ίδιο κυρίως στις μεγάλες πόλεις

Ευχή της κυρίας Βακιρτζή δεν είναι άλλη από το να βρει η προσπάθειά της μιμητές. «Εύχομαι και παροτρύνω κι εγώ άλλους ανθρώπους από άλλες πόλεις να προχωρήσουν σε κάτι ανάλογο. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου πολύ συνάνθρωποί μας πλέον αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα και δυσκολεύονται να κερδίσουν τα προς το ζειν» υπογραμμίζει το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πρόσφατα μάλιστα, τα δύο καταστήματα επισκέφθηκε και ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια της Έλσας Βακιρτζή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «τέτοιου είδους εθελοντικές δράσεις ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και αποτελούν πραγματικό στήριγμα για όλους όσοι βρίσκονται σε δεινή θέση».

Να σημειωθεί ότι οι ώρες λειτουργίας των κοινωνικών καταστημάτων είναι οι εξής:

Δευτέρα και Τετάρτη

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12.30 μετά το μεσημέρι

Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ

Στα σκαριά και το εθελοντικό Σωματείο «Μέριμνα για Όλους»

Η προσπάθεια της κ. Βακιρτζή δε σταματά μόνο στην δημιουργία των δύο καταστημάτων. Όπως η ίδια τονίζει στο GRTimes, πολύ κοντά στην ίδρυσή του βρίσκεται το Σωματείο με όνομα «Μέριμνα για Όλους».

«Σ’ αυτό με μία συνδρομή των μελών, ύψους 5 ευρώ, ποσό που θα διατίθεται δύο φορές το χρόνο, θα κάνουμε τον απολογισμό μας, και θα βοηθάμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε. Κόσμο που δυσκολεύεται να πληρώσει το σούπερ – μάρκετ, τον λογαριασμό του ρεύματος και οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη» κατέληξε η δημοτική σύμβουλος στο GRTimes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top