Κιβωτός του Κόσμου: Η οικονομική αστυνομία εντόπισε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό – Παρών ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Η οικονομική αστυνομία εντόπισε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό – Παρών ο πατέρας Αντώνιος

Έφοδο στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή σε Ραφήνα, Κολωνό και Βραυρώνα έκανε η οικονομική αστυνομία το απόγευμα της Δευτέρας (28/11) στο πλαίσιο των ερευνών για τις καταγγελίες που αφορούν την “Κιβωτό του Κόσμου“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία εντόπισε στο σπίτι που βρίσκεται εντός της δομής της “Κιβωτού του Κόσμου” στον Κολωνό ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε στοιχεία που θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες. Παρών ήταν ο πατέρας Αντώνιος.

Το “ντου” της οικονομικής αστυνομίας έγινε μετά την έγγραφη επιβεβαίωση υποκαταστήματος τράπεζας στην Αθήνα, ότι η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή βρέθηκε εκεί την περασμένη εβδομάδα και πήρε μέρος του περιεχομένου της θυρίδας της.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην εύρεση του περιεχομένου της θυρίδας, αλλά και άλλων εγγράφων που πιθανώς δώσουν απαντήσεις για τις οικονομικές συναλλαγές της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Νέα προκαταρκτική εξέταση

Η εισαγγελία πρωτοδικών αναμένει μέσα στις επόμενες ημέρες τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η οικονομική αστυνομία, προκειμένου να αρχίσει νέα έρευνα.

Τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης που θα εστιάσει στα οικονομικά πεπραγμένα εμπλεκομένων προσώπων που είχαν καίριο ρόλο στην λειτουργία της ΜΚΟ.

Έτσι, με βάση το υλικό που θα σταλεί από την οικονομική Αστυνομία, η Εισαγγελία ενδέχεται να ερευνήσει για πιθανές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνες που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Σύμφωνα με νομικούς, εφόσον προκύψουν στοιχεία από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργείται στην Κιβωτό,δεν αποκλείεται η εισαγγελική έρευνα να εστιάσει και σε άλλα αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ενδεχόμενη διάπραξη απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης.

Για την διεύρυνση της έρευνας, ώστε να αξιολογηθεί ποινικά η πιθανότητα διάπραξης των συγκεκριμένων αδικημάτων, θα πρέπει να υποβάλλει έγκληση το νέο ΔΣ της Κιβωτού εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης συγκεκριμένων πράξεων σε βάρος του ΜΚΟ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Ανήλικων για τις καταγγελίες που αφορούν πράξεις στελεχών της Κιβωτού σε βάρος παιδιών. Σήμερα κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος σε δομές του ΜΚΟ, ο όποιος φέρεται να επιβεβαίωσε στις εισαγγελείς, κακοποιητικές συμπεριφορές.

Πηγή: NewsIt.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ζαλίζουν τα νούμερα, 12,5 εκατ. σε λογαριασμούς – Περίπου 200 ακίνητα από δωρεές (VIDEO)

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δώρισε το σπίτι της ενώ είχε άνοια – Ζητούν ακύρωση της δωρεάς (VIDEO)

Δ. Μιχαηλίδου: Η προσπάθεια για την παιδική προστασία θα συνεχίσει μέχρι το εγχείρημα της αναδοχής να φτάσει στον απόλυτο βαθμό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top