Ντοκουμέντο: Αυτοσχέδιες ψησταριές και κιόσκι κοντά στο σημείο της φωτιάς

Ντοκουμέντο: Αυτοσχέδιες ψησταριές και κιόσκι κοντά στο σημείο της φωτιάς

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα ανοικτά ζητήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη (βλ. φλοιοφάγο έντομο, κορμούς, ξεραμένα κλαδιά), έρχονται να προστεθούν και οι επιτήδειοι οι οποίοι μπρος στη διασκέδασή τους δε λογαριάζουν τίποτα και κανέναν. Που δεν ενδιαφέρονται για κανέναν χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, που δεν τηρούν κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία ντοκουμέντο που σας παρουσιάζει σήμερα (13/7) το GRTimes τη στιγμή που οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά αναδύονται ακόμη από το δάσος και είναι εμφανείς από κάθε σημείο της πόλης.

Μια φωτογραφία που δείχνει ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά κάποιοι φρόντισαν να φτιάξουν κιόσκι από διάσπαρτα κλαδιά και μια αυτοσχέδια ψησταριά – μπάρμπεκιου από ένα βαρέλι, τα οποία αφού χρησιμοποίησαν στη συνέχεια άφησαν στην τύχη τους.

Τη στιγμή μάλιστα που οι αρχές δεν σταματούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να φωνάζουν για αυξημένη προσοχή των επισκεπτών στο δάσος που αποτελεί και τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου σε ολόκληρη την πόλη, κάποιοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εντολές και συνέχιζαν να διασκεδάζουν κάνοντας μπάρμπεκιου και γνωρίζοντας ότι μια απλή σπίθα αρκεί για να φέρει την καταστροφή.

Το GRTimes για τα αυτοσχέδια μπάρμπεκιου

Να σημειωθεί επίσης, ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν το GRTimes είχε αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει με τους επιτήδειους. Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Αλεξιάδη και της Μαρίας Σαμολαδά, από τις 5 Φεβρουαρίου του 2021, καταδεικνύονταν ο τρόπος με τον οποίο ασυνείδητοι επισκέπτες ανάβουν φωτιές για να ψήσουν μέσα σε κατάφυτες περιοχές του Σέιχ Σου με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, ενώ δεν λείπουν και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους μετά τα “γλέντια” που κάνουν.

Επιπλέον, εξίσου πρόσφατα όταν ακόμα τα μέτρα κατά της πανδημίας ήταν σε ισχύ κάποιοι φρόντισαν να διοργανώνουν τα…κορωνοπάρτι τους πλησίον του ξενοδοχείου “Φιλίππειο” το οποίο σήμερα εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top