Ο πρόεδρος του ΔΙΠΑΕ στο GRTimes: Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται δεύτερο μεγάλο Πολυτεχνείο

Ο πρόεδρος του ΔΙΠΑΕ στο GRTimes: Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται δεύτερο μεγάλο Πολυτεχνείο

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και την μετακίνηση 6.000 φοιτητών των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης καθώς επίσης και αυτό των Μηχανικών Πληροφορικής και Συστημάτων στις Σέρρες, έδωσε μιλώντας στο GRTimes, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Καΐσης.

«Κοιτάξτε απαιτείται ένα μεγάλο Πολυτεχνείο σε μια μεγάλη πόλη που να τηρεί τις προϋποθέσεις, ομοειδή τμήματα πρέπει να ενωθούν, ενώ υπάρχει σαφέστατα και το στοιχείο της αποσυμφόρησης του χώρου. Αυτή τη στιγμή, στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ήδη ένα μεγάλο Πολυτεχνείο, αυτό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με σχολή Μηχανικών και πολύ σπουδαίο ερευνητικό έργο. Δε χρειάζεται ένα δεύτερο. Αντίθετα, κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και στις Σέρρες. Κάτι που θα είναι σύγχρονο και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί και τις οικονομικές ανάγκες της περιοχής» σημείωσε στο GRTimes ο κ. Καΐσης.  

Σε ερώτηση, για το τι θα γίνει με τους φοιτητές, ειδικότερα του υπό κατάργηση Τμήματος των Μηχανικών Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ σημείωσε πως «όλα αυτά θα τα λάβει υπόψη του το υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν ενεργεί στο πλαίσιο του αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Αυτή τη στιγμή, γίνεται μια μεγάλη ζύμωση, η οποία κάπου θα καταλήξει».

Ορισμένοι τάχθηκαν υπέρ, ορισμένοι είχαν επιφυλάξεις

Υπάρχει άραγε περίπτωση αυτή η απόφαση που έχει παρθεί και έχει οδηγήσει πόλη και φοιτητές σε αναβρασμό να ανατραπεί; «Κοιτάξτε, το μέλλον δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εμείς αποφασίσαμε βάσει κριτηρίων εξορθολογισμού. Έγινε μια διεξοδική συζήτηση, ορισμένοι τάχθηκαν υπέρ, κάποιοι άλλοι είχαν επιφυλάξεις, όλα όμως τα εν συνόλω θέματα τέθηκαν υπόψη του υπουργείου, έτσι ώστε να μπορέσει να αποφασίσει για το καλύτερο πάνω στο θέμα αυτό» σημείωσε ο Αθανάσιος Καΐσης.

Όσο για το αν μπορεί η πόλη των Σερρών να αντέξει την οικιστική μετακόμιση 6.000 φοιτητών από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ υπογράμμισε ότι, «αυτό είναι ένα ερώτημα που θα μπορέσει να το απαντήσει η πόλη των Σερρών. Ωστόσο επειδή μιλάμε για ένα μεγάλο αστικό κέντρο, θεωρώ ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αναστάτωση στο ΔΙΠΑΕ-Καταργείται το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Γ. Ιωαννίδης: Παράλογη η απόφαση κατάργησης και μετεγκατάστασης τμημάτων από το ΔΙΠΑΕ Σίνδου

Θεσσαλονίκη: “Στον αέρα” 6.000 φοιτητές – “Κραυγή αγωνίας” για τη μεταφορά τμημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συρίγος για μεταφορά Σχολών: Λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην θιγούν οι φοιτητές (VIDEO)

«The Bricklayer»: Τεράστιες ελληνικές σημαίες τοποθετήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κώτσης: Προς αποκλιμάκωση η πανδημία, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top