Παρέμβαση φοιτητών υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: “Σύμφωνη με την ακαδημαϊκή ελευθερία”

Παρέμβαση φοιτητών υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: “Σύμφωνη με την ακαδημαϊκή ελευθερία”

Εκδικάζεται μεθαύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως που άσκησαν δέκα Σύλλογοι μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικού Προσωπικού και Φοιτητών, αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα που ανήκουν στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, κατά της Προκήρυξης για την πρόσληψη 1030 Ειδικών Φρουρών που προορίζονται να στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημιακή Αστυνομία).

Ωστόσο, λίγο πριν από την εκδίκαση και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes, φοιτητές άσκησαν παρέμβαση προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτήν. Όπως υποστηρίζουν, η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι σύμφωνη με το αυτοδιοίκητο και την ακαδημαϊκή ελευθερία και ζητούν με το δικόγραφό τους την απόρριψη των αιτήσεων ακύρωσης της πρόσληψης ειδικών φρουρών.

Από την άλλη πλευρά, οι προσφεύγοντες στρεφόμενοι κατά της συνταγματικότητας της ίδρυσης και λειτουργίας του ίδιου του Σώματος αυτού, θεωρούν ότι η συγκρότηση και λειτουργία του Σώματος αυτού με τους όρους που προβλέπει ο ιδρυτικός του νόμος, παραβιάζει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων (άρθρο 16 παρ. 5 Σ), αλλά και σειρά άλλων θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωρικάκος για πανεπιστημιακή αστυνομία: Αναλαμβάνει καθήκοντα σε τέσσερις μήνες

Συρίγος: Μέσα στον Οκτώβριο ολοκληρώνονται οι προσλήψεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (VIDEO)

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Αυτοί είναι οι 400 νέοι Ειδικοί Φρουροί (πίνακες)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top