ΠΟΕΔΗΝ: “Αδειάζει” τους ακροδεξιούς αντιεμβολιαστές “υγειονομικούς” (VIDEO-ΦΩΤΟ)

ΠΟΕΔΗΝ: “Αδειάζει” τους ακροδεξιούς αντιεμβολιαστές “υγειονομικούς” (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Καμία σχέση με την ΠΟΕΔΗΝ δεν έχουν τα άτομα που πραγματοποίησαν συγκέντρωση την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Αριστοτέλους, υπό τους ήχους χουντικών εμβατηρίων, ξεκαθαρίζει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα, το γεγονός είχε προκαλέσει αντιδράσεις και σε διερχόμενους, όπως έγραψε το GRTimes.

“Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό αποτρόπαιο τρόπο, συγκεντρώσεις Αντιεμβολιαστών Ακροδεξιών νοσταλγών της Χούντας που αυτοαποκαλούνται Υγειονομικοί”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

“Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ακροδεξιοί αντιεμβολιαστές που αυτοαποκαλούνται υγειονομικοί και επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν υπό τους ήχους χουντικών εμβατηρίων την Παρασκευή 1/10 έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους ουδεμία σχέση έχουν με το υγειονομικό κίνημα και την ΠΟΕΔΗΝ.
Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο. Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν θυμό και οργή. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη συναδέλφων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς ευρώ μισθό για να προωθήσουν τις φασιστικές ιδέες και αποτρόπαιες πράξεις.
Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ακροδεξιά εγκληματικά στοιχεία προβαίνουν σε βίαιες, εγκληματικές και αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος μαθητών και φοιτητών.

Οι φασίστες και οι νεοναζί δεν έχουν καμία θέση στο υγειονομικό κίνημα.

Καλούμε τους συναδέλφους που παρασύρονται από την ανάγκη της άδικης, σκληρής, ανάλγητης αναστολής εργασίας που έχουν υποστεί να μην παρασύρονται και να εξετάζουν προσεκτικά την συμμετοχή τους στις όποιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Να μην επιτρέχουν σε ακροδεξιά, ναζιστικά στοιχεία να εκμεταλλεύονται την ανάγκης τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει αγώνες ενάντια στις αναστολές εργασίας την ιδιωτικοποίηση της υγείας και περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις ώστε να μην παρεισφρέουν ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας”, σημειώνει.

Τί συνέβη στη διαμαρτυρία

Οι υγειονομικοί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση γιατί όπως είπαν θέλησαν να τονίσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ωστόσο δεν … υπολόγισαν τις αντιδράσεις των περαστικών.

Κάποιοι σταμάτησαν και ζήτησαν… εξηγήσεις από τους υγειονομικούς για την επιλογή τους. Τα πνεύματα προς στιγμήν οξύνθηκαν, με τους περαστικούς να λένε στους υγειονομικούς πως η μουσική επιλογή τους είναι άστοχη, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί ένταση.

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για ναζιστικό ύμνο σε συγκέντρωση υγειονομικών (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ