Ποντίκια «τρυπώνουν» σε σπίτια από τις λεκάνες-Πού εντοπίζεται το πρόβλημα και τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Ποντίκια «τρυπώνουν» σε σπίτια από τις λεκάνες-Πού εντοπίζεται το πρόβλημα και τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Από τις λεκάνες των τουαλετών εμφανίζονται μέσα στα σπίτια τα ποντίκια, τα οποία “τρομοκρατούν” τους πολίτες-Τι λένε σχετικά στο GRTimes ο πρόεδρος του ΣΕΥΘ (Σύνδεσμος Εργολάβων Υδραυλικών Θεσσαλονίκης), Φώτιος Τσαπαδάς, αλλά και ο επαγγελματίας με ειδίκευση στις μυοκτονίες και τις εντομοκτονίες, Βαγγέλης Σιώμος 

Συχνό φαινόμενο είναι πλέον η εμφάνιση ποντικών μέσα σε εξοχικές κατοικίες. Τα ποντίκια, ωστόσο, δεν εισχωρούν στα σπίτια από τις… συνηθισμένες οδούς (πόρτα, παράθυρο, μπαλκόνι), αλλά παρεισφρέουν μέσω των σιφωνιών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται από τις λεκάνες!

Όπως εξηγεί στο GRTimes ο πρόεδρος του ΣΕΥΘ, Φώτιος Τσαπαδάς, «ο κόσμος καλεί εμάς τους υδραυλικούς για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Συνήθως συμβαίνει σε παλιές κατοικίες, σε ισόγεια ή και εξοχικά. Οπουδήποτε τα δίκτυα είναι παλιά, καθίσταται πιθανό να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα».

Περιγράφοντας τη διαδρομή των ποντικών προς το εσωτερικό μίας κατοικίας, ο κ. Τσαπαδάς σημειώνει ότι «τα παλιά φρεάτια, πολλές φορές τυχαίνει να υποστούν μία καθίζηση. Έτσι, δημιουργείται κενό και ακόμη και τα ποντίκια που “τριγυρνούν” στο πεζοδρόμιο, μπορούν να μπουν σε ένα σιφώνι και να βγουν μέσα από τους σωλήνες, στη λεκάνη του σπιτιού».

Σε ό,τι αφορά τώρα, την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου, ο κ. Τσαπαδάς σημειώνει ότι «όποτε καλούμαστε εμείς, τοποθετούμε μία βαλβίδα αντεπιστροφής στην αποχέτευση, προκειμένου να μην τις διαπερνά τίποτα από έξω προς τα μέσα. Έτσι, εμποδίζουμε και τα έντομα, αλλά και τα ποντίκια να εισβάλλουν στα σπίτια».

«Σε περίοδο διακοπών να μην αφήνετε τα καπάκια από τις λεκάνες ανοικτά»

Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει κληθεί να αντιμετωπίσει και ο ειδικός στις μυοκτονίες και τις εντομοκτονίες, Βαγγέλης Σιώμος, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes υπογραμμίζει πως «το παρατηρούμε κυρίως σε εξοχικά, όπου ο κόσμος κάνει καιρό, για να πάει.

Κατά την περίοδο των lockdown όπου οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τις εξοχικές τους κατοικίες, γίνονταν χαμός. Ειδικά στη Χαλκιδική, το συναντούσαμε αρκετά συχνά», όπως λέει συγκεκριμένα ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως: «έχει τύχει να μας καλέσουν τρομοκρατημένοι επειδή ποντίκι βγήκε από λεκάνη και έκανε… άνω κάτω το σπίτι!».

Επιπροσθέτως, σημειώνει πως όποτε τυγχάνει να ανοίξει φρεάτια οικοδομών αντικρύζει αμέτρητα ποντίκια να κυκλοφορούν, όντας… υποψήφιοι εισβολείς σε κατοικίες. «Το νερό που βλέπουμε στη λεκάνη είναι πολύ λίγο και κάποιοι νομίζουν ότι ένα ποντίκι θα πνιγεί σε αυτό, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορούν άνετα να βγουν από τους υπονόμους μέσα στη λεκάνη δίχως να πνιγούν», όπως λέει ο κ. Σιώμος.

Ο ειδικός στις μυοκτονίες και τις εντομοκτονίες, επιπλέον, συμβουλεύει «σε περίοδο διακοπών, να μην αφήνετε τα καπάκια από τις λεκάνες ανοικτά γιατί είναι πιθανό κάποιο ποντίκι να παρεισφρήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Ποντίκια εμφανίστηκαν και στο κέντρο-«Κλείστε τις μπαλκονόπορτες», λέει ειδικός (ΦΩΤΟ)

«Χορεύουν» τα ποντίκια στον Εύοσμο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Τρωκτικά …σουλατσάρουν σε κεντρική οδό του Ευόσμου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νεκρά ποντίκια “ξέβρασε” ο Θερμαϊκός (ΦΩΤΟ+VIDEO)

«Πάρτι» κάνουν τα τρωκτικά στη Θεσσαλονίκη

Γέμισε με ποντίκια κεντρικός δρόμος στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ο Θερμαϊκός «ξέβρασε» νεκρά ποντίκια (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top