Θάνατος παιδιών Πάτρα: Τα στοιχεία 6 προσώπων που δείχνουν έγκλημα και «φωτογραφίζουν» τον δράστη

Θάνατος παιδιών Πάτρα: Τα στοιχεία 6 προσώπων που δείχνουν έγκλημα και «φωτογραφίζουν» τον δράστη

Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα έρθει στο φως το τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Η αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία, τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο και να σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη μέγγενη απόδοσης ευθυνών όπου απαιτείται, γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όλο αυτό το διάστημα όμως, μέσα από εκπομπές, αστυνομικούς συντάκτες, έμπειρους δικηγόρους και ιατροδικαστές, έχουν ακουστεί γνώμες και μαρτυρίες, τις οποίες αν συνθέσει κανείς μπορεί να οδηγηθεί σε ένα συμπέρασμα. Πρόκειται επί της ουσίας για τις τοποθετήσεις έξι βασικών προσώπων, που συνηγορούν στο ότι ο θάνατος των παιδιών προήλθε από εγκληματική πράξη, ενώ παράλληλα με μια δεύτερη προσεκτικότερη ματιά ενδεχομένως να «φωτογραφίζουν» και τον δράστη.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

1.Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας, σχολιάζοντας την υπόθεση της Πάτρας ανέφερε πως «δεν μπορώ να πειστώ ότι οι θάνατοι οφείλονται σε  αίτια παθολογικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια». Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριξε ότι «κατ’ αρχάς δεν υπάρχει μια σαφέστατη μέχρι αυτή τη στιγμή ιατροδικαστική εξέταση που να δείχνει ότι ο θάνατος οφείλεται σε συγκεκριμένο παθολογικό γεγονός».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο – δεν είμαι γιατρός – η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί».

Επίσης, ο κ. Κατερινόπουλος επεσήμανε ότι «όλοι οι θάνατοι των παιδιών έγιναν μέρες αργίας, έγιναν Σαββατοκύριακα, συμπτώσεις σοβαρές», «θα είναι η περίπτωση του αιώνα αν αυτοί οι θάνατοι δεν είναι έγκλημα». Συνέχισε δε, λέγοντας πως «έχω πει κατ’ επανάληψη ότι είναι πολλές οι συμπτώσεις για να μιλάμε για αιφνίδιους θανάτους. Πρέπει να γραφτούν στο βιβλίο Γκίνες αυτοί οι γονείς». Σύμφωνα με την πολυετή του εμπειρία «μακάρι να εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομο γιατί είναι πιο εύκολο το παιχνίδι. Και αν εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομο, καλό θα είναι αυτοί οι έτεροι ή ετέρες να σπεύσουν σύντομα να πουν αυτά που θέλουν να πουν».

2.Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός δήλωσε: «Ένα εύρημα το οποίο συνδέει τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, εντοπίζεται αρχικά από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στο σώμα του κοριτσιού και προσδίδει διαφορετική τροπή στο θρίλερ της Πάτρας με τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Τη στιγμή που η διπλή έρευνα του Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον κλοιό να σφίγγει ασφυκτικά καθώς όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο ότι οι θάνατοι είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας από αόρατο χέρι το οποίο ενδεχομένως «έπνιξε» τα παιδιά, η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το εύρημα το οποίο προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση του κ. Μπουζιάνη είναι το πνευμονικό οίδημα».

Ο ίδιος γράφει στο Twitter

  • Η «υπόθεση έχει λήξει» γιατί: Ιατροί και ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν στις δυο πρώτες υποθέσεις έχουν καταλήξει ότι η αιτία θανάτου ήταν ΑΛΛΗ από αυτή που αρχικά διαπιστώθηκε (ηπατική ανεπάρκεια- αγεννεσία φλεβόκομβου). Υπάρχουν κοινά ευρήματα!
  • 2/3 Μαλενα, εκδορά μέσα στο στόμα η Ίριδα, πνευμονικό οίδημα και εμβολή και οι δυο που βγάζουν μάτι. Σε ότι αφορά τη Τζωρτζινα το κοινό στοιχείο είναι και πάλι το πν.οίδημα (μη ειδικό εύρημα) και αναμένονται οι ιστολογικές για να διακριβωθεί η ένταση… Άρα μέχρι στιγμής #Πατρα
  • 3/3 στις δυο περιπτώσεις αλλά και στην 3η υπάρχει μια κοινή συνισταμένη σε ότι αφορά την αιτία θανάτου. Παραδόξως η εισαγγελία Πατρών δεν έχει ορίσει ακόμα πραγματογνώμονες (ιατροδικαστές) να αξιολογήσουν συνδυαστικά και τις τρεις περιπτώσεις με την έρευνα να κινείται αργά #Πατρα

3.Κομβική είναι η παρέμβαση του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου κατά τον οποίο «γιατροί αναφέρουν ότι μπροστά τους, υπήρξε μία στιχομυθία των γονιών, όπου η μητέρα λέει χαρακτηριστικά στον πατέρα «δεν πειράζει θα κάνουμε άλλο παιδί εμείς». Λίγες ώρες μετά, η μητέρα κάνει μία ανάρτηση γράφοντας «ενώ περιμένουμε παιδί, η θαυμαστή μητέρα σου, χάνει εσένα Ίριδά μου».

Ο αστυνομικός συντάκτης ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει φέρει στο φως αρκετά σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας, προέβη σε αρκετές αποκαλύψεις σχετικά με το χρονικό διάστημα που συνέβησαν τα περιστατικά με τις καρδιακές ανακοπές των κοριτσιών. Μεταξύ άλλων, αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα των παιδιών, αφού έφτασε με τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου, ρώτησε αν το δωμάτιο που θα νοσηλευόταν η κόρη της είχε κάμερα ασφαλείας χωρίς προφανή λόγο.

Τέλος, πρόσφατα τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος πως η αδερφή της μητέρας είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς έχει πέσει σε αντιφάσεις σχετικά με τους χρόνους, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού.

Παράλληλα, στην προοπτική χωρισμού, η μητέρα των τριών κοριτσιών φέρεται πως είχε αποκαλύψει σε μία παλαιότερη σχέση της πως πάσχει από καρκίνο και μάλιστα είχε επικαλεστεί και αντίστοιχο έγγραφο που αφορούσε τη γιαγιά της, η οποία πράγματι έπασχε από μία μορφή καρκίνου.

4.Φως στη σκοτεινή υπόθεση έδωσε και ο δικηγόρος Αναστάσιος Ντούγκας με τις εύστοχες ερωτήσεις που έθεσε στη μητέρα, όταν αυτή έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», αφού μέσω αυτών αποκαλύφθηκε πως όταν η μικρή της κόρη έφυγε από τη ζωή, η μεγαλύτερη κοιμόταν στο διπλανό κρεβάτι και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Σημαντική ήταν και η αναφορά του κ. Ντούγκα σε σχετική ανάρτηση της μητέρας μόλις τρεις ημέρες από την απώλεια της μικρής Μαλένας, μέσω της οποίας χάριζε όλα τα προσωπικά αντικείμενα της κόρης της. Συγκεκριμένα, αναγραφόταν στην ανάρτησή της «ΧΑ-ΡΙ-ΖΩ», αναφερόμενη στα αντικείμενα του πρόωρα χαμένου κοριτσιού. Η απάντηση της μητέρας περιορίστηκε στο ότι «το έκανα για να μην βλέπει η άλλη μου κόρη τα αντικείμενα της αδερφής της και στεναχωριέται».

Έπειτα, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που προβλήθηκε στις 11.03.2022 η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, ξαναδίνει συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη και δηλώνει ότι με τον σύζυγο της, Μάνο, είχαν πάει σε δικηγόρους για να καταθέσουν αιτήσεις διαζυγίου εκατέρωθεν και ότι ήταν σε διάσταση, ενώ σε τηλεφωνική της παρέμβαση στις 04/03/2022 είχε δηλώσει ότι με τον Μάνο δεν είχαν χωρίσει ποτέ, πράγμα που ο δικηγόρος Αναστάσιος Ντούγκας ξαναεπεσήμανε καθώς προκαλούν εντύπωση οι αντιφάσεις ανάμεσα στις δύο δηλώσεις της, οι οποίες απέχουν μόλις 15 ημέρες! Τέλος, το ίδιο συμβαίνει και με την ανάρτηση της στο διαδίκτυο ότι είναι νοσηλεύτρια και δίνει συμβουλές, πράγμα που μετά αναιρεί λέγοντας πως δεν έχει γνώσεις νοσηλευτικής παρά μόνο ότι έχει αποφοιτήσει από τεχνικό λύκειο, γεγονός που κατά την ίδια δεν της προσέφερε πρακτικές γνώσεις.

5. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας είναι ένα από τα πρόσωπα που κάνουν καθημερινές αναφορές και σχόλια στην συγκλονιστική υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Σε μία ανάρτησή του, όμως, αναφέρεται στην περίπτωση γονέων που πήγαιναν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο επειδή ισχυρίζονταν ότι αντιμετώπιζαν καρδιολογικά προβλήματα και τελικά αποδείχθηκε μετά από βιντεοσκόπηση ότι οι ίδιοι προκαλούσαν αυτά τα επεισόδια στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο «τα επεισόδια» συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο να είναι 72 ώρες.

Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές».

6) Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση της ψυχολόγου Ναταλί Βέλτση, η οποία τοποθετήθηκε αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» και προκάλεσε αίσθηση στο Twitter!

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε απορία για το «πώς είναι δυνατόν να συνεργάζεται και να μην της βγαίνει θυμός όταν αμφισβητείτε η αγάπη της για παιδιά της», αλλά και δήλωσε ότι «δεν τους νοιάζει ο πόνος που βιώνουν αλλά η γνώμη των άλλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ραγδαίες εξελίξεις στην Πάτρα – «Ένταλμα σύλληψης αύριο ή την Πέμπτη» (VIDEO)

Γρηγόρης Λέων: Η νέα ανάρτηση – «βόμβα» για τους θανάτους παιδιών (VIDEO)

Γρ. Λέων: Τα κοινά ευρήματα στους θανάτους των παιδιών της Πάτρας (VIDEO)

Πάτρα: «Την άλλη εβδομάδα θα ξέρουμε» – Νέες μαρτυρίες για το θάνατο της Τζωρτζίνας (VIDEO)

Πάτρα: Η οικογένεια περνά στην αντεπίθεση – Απειλούν με μηνύσεις

Πάτρα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας – Τί λένε συγγενείς της οικογένειας (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η αινιγματική ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση «βόμβα» από τον Γρηγόρη Λέων για την ασφυξία

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η ανάρτηση-βόμβα από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Πάτρα: Οργισμένη ανακοίνωση της οικογένειας για τους «αυτόκλητους ειδήμονες»

Πάτρα: Νέες μαρτυρίες για τη μητέρα των παιδιών – «Εξουσιαστική και επιθετική» (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τί λέει η μητέρα για τις εκδορές στη Μαλένα – Η «προφητική» ζωγραφιά της Τζωρτζίνας (VIDEO)

“Λύνει τη σιωπή του” ο παππούς των 3 νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μαρτυρία για την κηδεία της Τζωρτζίνας – «Μας έκαναν εντύπωση τα σημάδια στο μάγουλό της» (VIDEO)

Α. Κούγιας για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν έβλαψε τα κοριτσάκια της

Πάτρα: «Στοιχεία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου για την Μαλένα και την Ίριδα» (VIDEO) 

Πάτρα-Κατερινόπουλος: Να απαντήσει το γραφείο κηδειών – Ποιος ζήτησε να κρυφτούν οι μώλωπες (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Απ. Λύτρας: «Η μητέρα ήθελε να χωρίσει» (VIDEO)

Πάτρα: Κοινές αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου σε Μαλένα και Ίριδα – Τί είδαν οι ιατροδικαστές (VIDEO)

Πάτρα-Νεκρά παιδιά: Νέος δικηγόρος αναλαμβάνει την οικογένεια (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top