Θεσσαλονίκη: Έληξε η κατάληψη στο “Ολύμπιον”

Θεσσαλονίκη: Έληξε η κατάληψη στο “Ολύμπιον”

 Έληξε η κατάληψη που πραγματοποίησαν χθες το πρωί φοιτητές στην έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα τα οποία σύμφωνα με τα πανό που ανήρτησαν στην πρόσοψη του κτηρίου είναι φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, αποχώρησαν σήμερα, λίγο πριν τις 13.00.

Θυμίζουμε ότι δεκάδες άτομα μπήκαν στον χώρο στις 9 το πρωί της Τετάρτης και στη συνέχεια ανηρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτηρίου που έγραφε “έξω από τις ζωές μας και από τις σχολές μπάτσοι, αφεντικά και παραβιαστές φεστιβάλ με βιτρίνα τον ανθρωπισμό. Πλουτίζει με εκμετάλλευση και εθελοντισμό”.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσαν, διαμαρτύρονταν για τον νέο νόμο που αφορά τα ΑΕΙ και στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε ότι ο χώρος παραδόθηκε χωρίς να υπάρξουν ζημιές, ενώ τονίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή το Φεστιβάλ ενημέρωσε τόσο την αστυνομία όσο και το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες και υπογράφει ο “Φοιτητικός Σύλλογος Τµήµατος Κινηματογράφου”: «Επιλέξαμε να καταλάβουμε το Ολύμπιον για να μεταφέρουμε το αίσθημα του αγώνα στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε να συναντηθούμε με όσες/ους κατοικούν σε αυτήν την πόλη και να συνδέσουμε τους αγώνες μας. Ανοίγουμε για μία μέρα τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα κλειστό κτίριο στο κέντρο της πόλης – και οικειοποιούμαστε λίγο από ό,τι μας κλέβουν καθημερινά”. “Καταλάβαμε ότι δεν μας αρκεί ένα τηλεμάθημα, μια προβολή, μια αίθουσα, ένα αφιέρωμα, μια παραίτηση, να αποσυρθεί ένας νόμος, ή να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά τις ζωές μας. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση”, αναφέρουν.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η οποία είχε προγραμματιστεί ότι θα έληγε σήμερα, στήθηκε μικροφωνική εγκατάσταση και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με προβολές και συζήτηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ