Θεσσαλονίκη-Εστίαση: Μέτρα στην εορταστική περίοδο, σημαίνουν «ταφόπλακα» για 600 επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη-Εστίαση: Μέτρα στην εορταστική περίοδο, σημαίνουν «ταφόπλακα» για 600 επιχειρήσεις

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την αναβολή της συζήτησης για την λήψη περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, τουλάχιστον μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, ζητούν επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να μην μπει φρένο στις μέχρι τώρα κρατήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά και για να μην πληγούν 600 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μετά τις 23.00 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί στο GRTimes, o γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, «θα ήταν ευχής έργο εάν η συζήτηση για τη λήψη περιοριστικών μέτρων ξεκινούσε στις 15 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα τελειώσει η εορταστική περίοδος. Ειδικοί ασφαλώς δεν είμαστε και μακάρι τα πράγματα σ’ ότι αφορά την πανδημία να βελτιωθούν, όμως μέχρι στιγμής οι προκρατήσεις για την παραμονή και τα Χριστούγεννα είναι σε πολύ καλό σημείο. Με μια μείωση της τάξης του 30% στον τζίρο σε σχέση με το 2019, αλλά ακόμη κι έτσι, αυτό για όλους τους ανθρώπους του κλάδου αποτελεί μια ανάσα».

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, δεν παραλείπει να σημειώσει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα. «Από όσα μας έχουν μεταφερθεί μέχρι τώρα, πάμε για μείωση του ωραρίου λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι η λήψη μέτρων μέσα στην εορταστική περίοδο, θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για περίπου 600 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μετά τις 23.00 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, σημαίνει ότι θα πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα στήριξης για επιχειρηματίες και καταστήματα κάτι που απαιτεί χρόνο για να γίνει» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Επιτροπίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top