Θεσσαλονίκη: Στα όρια τους οι Djs λόγω lockdown–Αύριο συμβολική διαμαρτυρία σε συναυλία

Θεσσαλονίκη: Στα όρια τους οι Djs λόγω lockdown–Αύριο συμβολική διαμαρτυρία σε συναυλία

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Η νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων που ισχύει από σήμερα (1/10) σε ολόκληρη τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς επίσης και η απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης, βγάζει και πάλι σε προσωρινή ανεργία τους δισκοθέτες (Djs) της πόλης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει στο GRTimes ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών (Djs) Θεσσαλονίκης, Χρίστος Καλτσάς, «πρόκειται για μία ακόμη στρεβλή απόφαση που μας αφήνει ξανά χωρίς δουλειά για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και η οποία δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για να το εξηγήσω αυτό με ένα παράδειγμα, εάν εγώ παίξω σήμερα μουσική στο μαγαζί που εργάζομαι θα έρθει το κράτος και θα μας επιβάλλει πρόστιμο. Εάν όμως, παίξω στο Θέατρο Κήπου με αφορμή μια Παγκόσμια Ημέρα, θεωρείται πολιτιστικό δρώμενο σε ανοιχτό χώρο και άρα μπορώ να παίξω μουσική ελεύθερα. Δεν είναι κοροϊδία αυτό;».

Συμβολική διαμαρτυρία στη συναυλία του Γ. Πάριου

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Σωματείο Δισκοθετών Θεσσαλονίκης και την υπογράφουν τα 210 μέλη του, γίνεται λόγος για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που θα έχουν ως στόχο την άμεση αλλαγή της απόφασης.

Οι κινητοποιήσεις αυτές, θα ξεκινήσουν από αύριο (2/10) στο περιθώριο της συναυλίας του Γιάννη Πάριου στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης. «Θα είναι μια πρώτη κίνηση από την πλευρά μας, όμως θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν μιλάμε για μια διαμαρτυρία που θα έχει ως στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στους θεατές. Δεν θα κόψουμε δηλαδή δρόμους, ούτε θα εμποδίσουμε κάποιον να προσέλθει στο χώρο της συναυλίας. Επρόκειτο δηλαδή για μία συμβολική κίνηση, με άμεσο στόχο να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό, το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε» συμπληρώνει ο κ. Καλτσάς.

Αυτή η κινητοποίηση πάντως φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης «είμαστε ήδη σε ανοικτή επικοινωνία με το αντίστοιχο Σωματείο της Λάρισας, προκειμένου να εκδώσουμε κοινή ανακοίνωση και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις διαμαρτυρίας».

Μας αντιμετωπίζουν σαν να κάνουμε το χόμπι μας και όχι τη δουλειά μας

«Άκουσα πρόσφατα δηλώσεις ανθρώπων που προέρχονται από τον υγειονομικό χώρο να αναφέρουν, ότι αυτό δεν είναι lockdown. Θεωρούν δηλαδή ότι με την απαγόρευση της μουσικής δεν γίνεται και τίποτα. Κοινώς, μας αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους κατώτερης κατηγορίας και προφανώς δεν μας λογαριάζουν ως επαγγελματίες, αλλά ως ανθρώπους που κάνουν απλά…το χόμπι τους. Άραγε δεν τους ενοχλεί που για τρίτη φορά θα πληγεί ένας πολύ σημαντικός χώρος, όπως αυτός της εστίασης και ένας κλάδος όπως αυτός των Djs;» αναρωτιέται ο κ. Καλτσάς και σε σχετική ερώτηση για το πώς θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα στο διάστημα που δεν θα μπορούν να εργαστούν, προσθέτει με νόημα.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω. Προς το παρόν πάντως το μόνο που ακούσαμε είναι για την επιβολή του μίνι – lockdown. Δεν ακούσαμε τίποτα για το ενδεχόμενο καταβολής επιδόματος ή μια απόφαση για οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών της εστίασης που θα πληγούν και πάλι οικονομικά από την απόφαση αυτή” κατέληξε στο GRTimes, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης.  

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Το Σωματείο Δισκοθετών Θεσσαλονίκης ήταν από τα πρώτα που αντέδρασαν στην απόφαση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων, εκδίδοντας ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή που υπογράφεται από 210 μέλη έχει ως εξής:

Μετά και την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, μένουμε για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας.

Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε.

Μας είπαν πως οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν στέρηση ελευθεριών, παρά μόνο αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Και όμως, για άλλη μία φορά υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων από την κυβέρνηση.

Αφού λοιπόν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (ή νοσούντες) και το προσωπικό κάνει 2 rapid test την εβδομάδα, ποιος είναι ο λόγος που κλείνουν την μουσική; Ποιος θα κολλήσει ποιον;

Είμαστε το εύκολο θύμα στις αποφάσεις της επιτροπής και της κυβέρνησης. Όμως δεν θα σιωπήσουμε άλλο! Αυτή είναι η δουλειά που συντηρούμε τις οικογένειες μας και υπάρχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top