Θεσσαλονίκη: «Θρίλερ» με το βουητό που ξαγρυπνάει τους κατοίκους των Μετεώρων

Θεσσαλονίκη: «Θρίλερ» με το βουητό που ξαγρυπνάει τους κατοίκους των Μετεώρων

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Άλυτο μυστήριο παραμένει ο υπόκωφος ήχος και το βουητό που αφήνει του κατοίκους της περιοχής των Μετεώρων  ξάγρυπνους τις τελευταίες εβδομάδες- «Η έρευνα συνεχίζεται» λέει στο GRTimes ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης – Οι εκτιμήσεις επιστημόνων και ΕΥΑΘ.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος του δήμου Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης πρόκειται για έναν απόκοσμο, εκκωφαντικό ήχο, ο οποίος έρχεται από διαφορετικές εστίες και ξεκίνησε να ακούγεται πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ αναφέρει ότι «συνεχίζεται η έρευνα για να εντοπίσουμε την εστία του ήχου. Ήμασταν και χθες το βράδυ στο σημείο και από την μέχρι τώρα έρευνα συμπεραίνουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια βλάβη στο φυσικό αέριο, ούτε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο».

Επιπροσθέτως ο δήμαρχος διευκρινίζει ότι οι έρευνες της ΕΥΑΘ θα συνεχιστούν, με πιθανότερη εστία του μυστηριώδους ήχου να εικάζεται το υδραγωγείο της περιοχής, τονίζοντας ότι «η  ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη, υπάρχει αναστάτωση και το βράδυ είναι όλοι «στο πόδι» αλλά είναι θέμα χρόνου». 

Σκορδύλης: Δεν υπάρχει σεισμικό ρήγμα

Από την πλευρά του ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδύλης διευκρινίζει μιλώντας στο GRTimes ότι δεν υπάρχει σεισμικό ρήγμα στην περιοχή «δεν τίθεται θέμα γεωλογικού φαινομένου με τόσες εβδομάδες διάρκεια».

ΕΥΑΘ: Κανένα συμπέρασμα – Πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει

Τέλος πηγές της ΕΥΑΘ αναφέρουν στο GRTimes ότι από την περασμένη Πέμπτη κλιμάκια της ΕΥΑΘ έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία (η τελευταία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί) χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν την εστία του ήχου, ενώ διευκρινίζουν ότι σχετική αυτοψία θα πραγματοποιηθεί και σήμερα «στο υδραγωγείο δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός ώστε να δικαιολογεί τον ήχο, διότι δουλεύει με βαρύτητα, παράλληλα τα συνεργεία περιγράφουν ένα βουητό που έρχεται από διαφορετικές εστίες και ενεργοποιείται κυρίως τις βραδινές ώρες». 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top