Αποχή Γάκη από την εκλογή προέδρου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Αποχή Γάκη από την εκλογή προέδρου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, ανακοίνωσε, σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ότι προτίθεται να απέχει από τη διαδικασία για λόγους «πολιτικής ηθικής τάξης».

Ο κ. Γάκης τονίζει ότι σέβεται την εκλογική διαδικασία, καθώς και τον «θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Λεκάκη, που προτείνεται από τη διοίκηση για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει «οδηγούμαι στην πράξη της αποχής (για πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης) ως έκφραση της δυσαρέσκειας μου για την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του εδώ και ενάμιση χρόνο από τη Διοίκηση του Δήμου».

Διαβάστε παρακάτω βασικά σημεία από την ανακοίνωση:

«Οι Θεσσαλονικείς με τίμησαν με τη ψήφο τους πολλές φορές και μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με πολλές και διαφορετικές συνθέσεις. Από τη συμμετοχή μου όλα αυτά τα έτη αποκόμισα την εντύπωση ότι αυτά τα συλλογικά όργανα αποτελούν προσομοίωση του Κοινοβουλίου, δηλαδή μικρά τοπικά Κοινοβούλια.

Δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι συνεδριάσεις περιορίστηκαν σε σχεδόν μία ανά μήνα, η διάρκεια τους ξεπερνά τις 8 και 10 ώρες με αποτέλεσμα την ψυχοσωματική εξουθένωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεπακόλουθα, δεν εκφράζονται οι απόψεις των 47 Δημοτικών Συμβούλων. Περιορίζεται η πολυφωνία, δεν ασκείται ο Δημοκρατικός έλεγχος ενώ συχνά λαμβάνονται αποφάσεις στις 3 και 4 τα ξημερώματα με τεχνητή απαρτία και έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου. Σε αυτό προστίθεται η κατάργηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων των συνεδριάσεων από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Και όλα τα παραπάνω οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ήθελα να ευχηθώ στο συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Λεκάκη, καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας ότι πετυχημένοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί που υπερασπίζονται πρωτίστως τη λειτουργία και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πετυχημένοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να ισορροπήσουν τις ανάγκες της διοίκησης με το δικαίωμα έκφρασης της μειοψηφίας».

Διαβάστε σχετικά: 

Στον… αέρα η πρόσκληση Ζέρβα

Ιωάννα Σπανού: Εγκαταλείπει την παράταξη Ζέρβα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ