ΑΠΘ: Τρία κρούσματα στη ΣΘΕ – Θα λειτουργήσει κανονικά αύριο (VIDEO)

ΑΠΘ: Τρία κρούσματα στη ΣΘΕ – Θα λειτουργήσει κανονικά αύριο (VIDEO)

Κανονικά θα λειτουργήσει από αύριο Παρασκευή η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Κοσμητόρισσα, Χαρά Χαραλάμπους, ενώ, όπως έκανε γνωστό, τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού είναι τρία.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μιλώντας για τον λόγω που ελήφθη η απόφαση για να ανασταλούν τα μαθήματά σήμερα, είπε πως “ο λόγος είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν απόπειρες και περιστατικά στα οποία περεμποδίστηκε ο έλεγχος των πιστοποιητικών και των σχετικών βεβαιώσεων από κάποιες ομάδες”, και όπως ανέφερε στη συνέχεια, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο κεντρικό κτήριο της σχολής φοιτητές και φοιτήτριες χωρίς να έχουν περάσει τον έλεγχο.

Όπως είπε στη συνέχεια, οι ομάδες αυτές αυτοπροσδιορίζονται ως “ομάδες φοιτητών” και αντιδρούν καθώς θεωρούν τον έλεγχο “face control”. “Ωστόσο, ο έλεγχος των πιστοποιητικών και όλων των σχετικών εγγράφων, δεν γίνεται για το “face control” αλλά στα πλαίσια προστασίας της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία”, εξήγησε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της Κοσμητείας η οποία έκανε λόγο για περιστατικά φραστικής βίας και απειλές σωματικής βίας για τους υγειονομικούς ελεγκτές, κάτι το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους φοιτητές που τονίζουν πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είπε φοιτητές τους ζήτησαν να φύγουν και ήταν επιθετικοί.

Ζητούμενο, όπως είπε, είναι ένα ανοιχτό και ζωντανό πανεπιστήμιο, ενώ ο λόγος για την σημερινή αναστολή ήταν για να εκτονωθεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι απαράβατος όρος είναι η διασφάλιση της υγείας όσον συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικά με τον έλεγχο των πιστοποιητικών, είπε ότι ήταν αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας ο έλεγχος να γίνεται έξω από τα αμφιθέατρα προκειμένου να μην χάνεται η πανεπιστημιακή ώρα της διδασκαλίας, ενώ, πέρα από αυτό, ο νόμος επιτρέπει να γίνεται ο έλεγχος και μέσα και αναφέρει ότι ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός μέσα στα εργαστήρια.

Σχετικά με τα κρούσματα, ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε για τρεις φοιτητές” και ότι “όλα αυτά ήταν στατιστικά αναμενόμενα, δεν μας παραξένεψαν, δεν μας ανησυχούν”.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί δούλεψε το πρωτόκολλο όπως το θέλαμε. Υπήρξε μεγάλη ευσυνειδησία από τη μεριά των φοιτητών που δήλωσαν ότι είναι θετικοί. Ενημερώσαμε όλους τους υπόλοιπους φοιτητές που συμμετείχαν για να λάβουν τα μέτρα τους. Το πρωτόκολλο είναι ότι αν είσαι ανεμβολίαστος προσέχεις τι γίνεται και μπαίνεις σε καραντίνα ενώ αν είσαι εμβολιασμένος δε μπαίνεις σε καραντίνα”, ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι “αυτό που ζητάμε είναι να τηρούνται τα μέτρα και οι οδηγίες που έχουμε αναρτήσει”.

Στη συνέχεια η Κοσμητόρισσα πραγματοποίησε συνάντηση με τους φοιτητές, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας που έκαναν σήμερα το μεσημέρι, και τις εξέφρασαν τα αιτήματά τους.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στην κοσμητεία του ΣΘΕ μετά τις καταγγελίες – Τι ζήτησαν (VIDEO)

ΣΘΕ: Τι λένε οι φοιτητές για τις καταγγελίες “εκφοβισμού” υγειονομικών ελεγκτών (VIDEO)

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών -Αναστολή λειτουργίας της ΣΘΕ

ΑΠΘ: Κινητοποίηση του ΦΣ Μαθηματικού για την αναστολή στην ΣΘΕ

ΑΠΘ: Αναστολή λειτουργίας στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ-Η Κοσμητόρισσα της σχολής στο GRTimes

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top