Αύριο ο μεγάλος Αγώνας Δρόμου της δυτικής Θεσσαλονίκης «Τρέχω στα στρατόπεδα»

Αύριο ο μεγάλος Αγώνας Δρόμου της δυτικής Θεσσαλονίκης «Τρέχω στα στρατόπεδα»

Να συμμετέχουν στον μεγάλο αγώνα δρόμου της δυτικής Θεσσαλονίκης «Τρέχω στα στρατόπεδα», που έγινε θεσμός και θα πραγματοποιηθεί αύριο με αφετηρία και τερματισμό τα τρία πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου, καλούν από κοινού οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής, αν και ολοκληρώθηκαν στις 27/9, υπάρχει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στα σημεία εκκίνησης.

Η μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος που διοργανώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ, 5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές 2χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40 πμ), που θα έχουν αφετηρία έξω από το πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της εισόδου του ναού Αγίας Βαρβάρας. Όλες οι κατηγορίες θα τερματίσουν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Ώρες εκκινήσεων και οι διαδρομές

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 10 χλμ ξεκινά στις 11 το πρωί με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου -διαδρομή 1.350 μ. εντός του στρατοπέδου-έξοδος αριστερά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου-πλατεία Επταλόφου-αριστερά επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου-28ης Οκτωβρίου-Ακριτών-οδός Λαγκαδά-είσοδος στον αριστερό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα-στροφή δεξιά επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος του δημαρχείου Παύλου Μελά-είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα-στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού-είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου-διαδρομή 3.600 μ. εντός του στρατοπέδου-τερματισμός.

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 5 χλμ ξεκινά στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου – έξοδος αριστερά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – πλατεία Επταλόφου – αριστερά επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου -28ης Οκτωβρίου – Ακριτών – Λαγκαδά είσοδος στον αριστερό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος του Δημαρχείου Παύλου Μελά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου – τερματισμός.

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 2χλμ, 2χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2χλμ ΑΜΕΑ- ξεκινά στις 11.40 με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά, με κατεύθυνση προς Καβάλα, στο ύψος της εισόδου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του στρατοπέδου Καρατάσιου – τερματισμός.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδρομή αγώνα δρόμου 10χλμ και 5 χλμ έχουν μόνο ενήλικες με την προϋπόθεση ότι βεβαιώνουν για την καλή κατάσταση της υγείας τους. Στον αγώνα των 5 χλμ μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι γεννημένοι το 2006 και νωρίτερα, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. Στη διαδρομή του αγώνα δρόμου 2χλμ & 2χλμ δυναμικού βαδίσματος & 2χλμ ΑΜΕΑ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Θα δοθούν κύπελλα στους πρώτους αθλητές, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα σ’ όλους τους συμμετέχοντες. Θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις σε ΑμεΑ, μεγαλύτερου σε ηλικία συμμετέχοντα και πολυπληθέστερης ομάδας.

Όλες οι βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή των απονομών που θα ακολουθήσει.

Οι εγγραφές διακρίνονται σε: ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και ομαδικές (από 4 άτομα και πάνω), που απευθύνονται σε οικογένειες, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές, αλλά συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάντζος: Η ΝΔ συγκαλύπτει τις αυθαίρετες και απολυταρχικές πρακτικές της

Θεσσαλονίκη-ΠΑΣΘ: Στο επίκεντρο η ασφάλεια των πολιτών με ποδήλατα και πατίνια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έγκλημα στην Καβάλα: Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση – 10 σκάγια στη σορό του βρέφους

Λαμία: 50χρονος «χάρισε» ζωή με το θάνατό του

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top