Εισαγγελική έρευνα για “ύποπτα” πιστοποιητικά εμβολιασμού στο “Γ. Παπανικολάου”

Εισαγγελική έρευνα για “ύποπτα” πιστοποιητικά εμβολιασμού στο “Γ. Παπανικολάου”

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με “ύποπτα” πιστοποιητικά εμβολιασμού που προσκόμισαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Αφορμή αποτέλεσαν σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Ο προϊστάμενος ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ” ψευδούς βεβαίωσης”.

Όπως έγινε γνωστό, στο στόχαστρο της έρευνας αναμένεται να μπουν 20 πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία προσκόμισαν εργαζόμενοι του συγκεκριμένου νοσοκομείου και προκαλούν υποψίες ότι είναι ψευδή.

Ενδεικτικά, σε δημοσίευμα αναφέρεται ότι η διοίκηση του νοσοκομείου εντόπισε πιστοποιητικό εμβολιασμού που προσκόμισε υγειονομικός, το οποίο όμως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου ενώ στο «Γ. Παπανικολάου» λειτουργούσε εμβολιαστικό κέντρο.

Σε άλλη περίπτωση εργαζόμενος φέρεται ότι τον Ιούλιο παρουσίασε πιστοποιητικό νόσησης και τον Αύγουστο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ακόμη, υποψίες προκάλεσαν περιπτώσεις συγκεκριμένων υγειονομικών που εξέφραζαν αντιεμβολιαστικές απόψεις, τελικά παρουσίασαν πιστοποιητικό εμβολιασμού από άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Παπανικολάου: Καμιά επίσημη καταγγελία για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ