Φοιτήτρια του ΑΠΘ διακρίθηκε για δοκίμιο της σε διαγωνισμό για τα 1.600 χρόνια Βενετίας (ΦΩΤΟ)

Φοιτήτρια του ΑΠΘ διακρίθηκε για δοκίμιο της σε διαγωνισμό για τα 1.600 χρόνια Βενετίας (ΦΩΤΟ)

Διάκριση για το δοκίμιο «Μάσκες και χειροτεχνίες από γυαλί: Από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα (Masks and glass art crafts: From Ancient Greece to the present day)», απέσπασε η φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Χριστίνα Μητσιά, στον διαγωνισμό, με τίτλο «1600th anniversary of Venice- Essay contest».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 1600 χρόνων από την ίδρυση της Βενετίας και διοργανώθηκε από το Δίκτυο Silk Road Universities Network (SUN) και το Ca ‘Foscari University of Venice. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της σημαντικότητας της Βενετίας ως πόλης στο δρόμο του μεταξιού, καθώς και του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της. Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 12/10/2022, στη Βενετία.

Το δοκίμιο της φοιτήτριας Χριστίνας Μητσιά περιλαμβάνει στοιχεία για τις μάσκες και τις γυάλινες χειροτεχνίες από την αρχαιότητα έως σήμερα. Συγκεκριμένα, περιγράφονται οι μέθοδοι κατασκευής τους, τα υλικά που χρησιμοποιούνται, η ιστορική και πολιτιστική σημασία τους, καθώς και οι διάφορες χρήσεις τους. Επιπλέον, γίνεται μια προσέγγιση ως προς τα κοινά χαρακτηριστικά τους με τις αντίστοιχες μάσκες και γυάλινες κατασκευές της Βενετίας.

Το Δίκτυο Πανεπιστημίων του Δρόμου του Μεταξιού (Silk-Road Universities Network-SUN) αποτελείται από 82 Πανεπιστήμια από 65 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Μέλος του Δικτύου SUN είναι και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν προπτυχιακοί/ές ή μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/φοιτήτριες Πανεπιστημίων-μελών του SUN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι – Ένας τραυματίας

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Ο Τραμπ βγαίνει εξασθενημένος από τις εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας

Ν. Μηταράκης στον Άγ. Μαρίνο: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε να παρέχονται νόμιμες ευκαιρίες μετανάστευσης

Γ. Οικονόμου: Η χώρα μας έχει θέσει ως στόχο της να κατακτήσει σύντομα ενεργειακή αυτάρκεια και αυτοδυναμία (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top