“Μεντεκίδης Κατασκευαστική”: Multiplex ανάπτυξη 100 εκατ € στην 26ης Οκτωβρίου

“Μεντεκίδης Κατασκευαστική”: Multiplex ανάπτυξη 100 εκατ € στην 26ης Οκτωβρίου

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μεγάλο επενδυτικό project, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει η «Μεντεκίδης Κατασκευαστική», η οποία, τώρα που άνοιξε η αγορά ακινήτων, θα προχωρήσει στην αξιοποίηση των 16 στρεμμάτων που διαθέτει επί της 26ης Οκτωβρίου, προκειμένου να δημιουργήσει ένα υπερπολυτελές multiplex διαφορετικών χρήσεων.

Η βορειοελλαδική κατασκευαστική,  που έχει  μπει δυναμικά και στον τουρισμό με το ‘ΑΜΜΟΑ Luxury Hotel & Spa Resort’, θα επικαιροποιήσει την οικοδομική άδεια που ήδη διαθέτει, για την ανέγερση περίπου 50.000 τ.μ., στο ακίνητο που βρίσκεται στη γωνία των οδών 26ης Οκτωβρίου με Κεφαλληνίας, δηλαδή μεταξύ του συγκροτήματος ‘Limani Center’ (Jumbo, γραφεία επιχειρηματικών ομίλων) και του εμβληματικού ακινήτου του άλλοτε εργοστασίου ‘ΦΙΞ’.

Σύμφωνα  με τον κ. Ιωάννη Μεντεκίδη, ιδρυτή της εταιρείας , ήρθε πλέον η ώρα για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου, καθώς οι τιμές για τoυς νεόδμητους prime γραφειακούς χώρους, στην περιοχή, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

«Στην παρούσα φάση συζητούνται μισθώματα της τάξης των 15-18 ευρώ/τ.μ., από τα 10-11 ευρώ/τ.μ., τιμές στις οποίες μισθώνονταν γραφειακοί χώροι πριν ακριβώς την εκδήλωση της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα. Να σημειωθεί ότι μέσα στα χρόνια της κρίσης, τα μισθώματα είχαν κατρακυλήσει στα 4-5 ευρώ/τ.μ., οδηγώντας σε αναβολή κάθε αναπτυξιακό σχέδιο», εξήγησε ο κ. Μεντεκίδης.

Σε αυτό το μεγάλο ακίνητο των 16 στρεμμάτων (σ.σ. συντελεστής δόμησης 2,4), η «Μεντεκίδης Κατασκευαστική» σχεδιάζει να ανεγείρει μεγάλο συγκρότημα, το οποίο θα έχει ανωδομή 40.000 τ.μ. και υπόγειους χώρους 10.000 τ.μ. , που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες στάθμευσης χρηστών και επισκεπτών.

Πρωτότυπος συνδυασμός χρήσεων

Το πρωτότυπο και εντυπωσιακό, στα όσα σχεδιάζει η «Μεντεκίδης» για το συγκεκριμένο ακίνητο, είναι ότι θέλει να συνδυάσει 3-4 διαφορετικές χρήσεις και λειτουργίες σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, να δημιουργήσει γραφειακούς χώρους, αλλά και κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, όπως επίσης και ξενοδοχείο πολυτελείας.

Υψηλής ποιότητας, μέγιστης ασφάλειας, πλούσιων υπηρεσιών

Στόχος της εταιρείας είναι, να δημιουργήσει ένα συγκρότημα υπερ-υψηλών προδιαγραφών, εξαιρετικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα φυλάσσεται και θα παρέχει ασφάλεια σε κατοίκους, ενοικιαστές και επισκέπτες. Όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε, «το συγκρότημα αυτό θα προσφέρει τόσα στους χρήστες, οι χώροι του θα είναι τόσο ενδιαφέροντες και εντυπωσιακοί, που κάτοικοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν την παραμονή τους εκεί και δεν θα θέλουν να απομακρυνθούν. Οι κάτοικοι θα αισθάνονται τόσο ασφαλείς που θα κοιμούνται με τις πόρτες των διαμερισμάτων τους ξεκλείδωτες».

Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις και για την παροχή υπηρεσιών commuting, καθώς mini bus θα μπορεί να μεταφέρει τους χρήστες, από τις κατοικίες τους ή τα γραφεία τους αλλά και από το ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης και πίσω.

Στο τόσο ιδιαίτερο αυτό συγκρότημα, ενδεχομένως στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, θα λειτουργούν και εμπορικά καταστήματα.

Στο νέο συγκρότημα, οι χρήσεις που θα δοθούν θα είναι της αυτής βαρύτητας. Οι κατοικίες θα καταλαμβάνουν περίπου 10.000-12.000 τ.μ., άλλα τόσα το ξενοδοχείο και ακόμη 10.000-12.000 τ.μ. οι χώροι γραφείων.

Οι κατοικίες που θα δημιουργηθούν θα πωληθούν, ενώ τα γραφεία θα εκμισθωθούν προκειμένου ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής να χρηματοδοτεί το κόστος συντήρησης ώστε το ακίνητο να διατηρείται σε άψογη κατάσταση. Όσον αφορά το ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί, θα είναι 5άστερο ενώ όπως είπε ο κ. Ιωάννης Μεντεκίδης, «ίσως η Θεσσαλονίκη να μπορέσει να αποκτήσει και ένα ξενοδοχείο 7 αστέρων».

Η διαχείρισή του ξενοδοχείου θα ανατεθεί σε εταιρεία που εξειδικεύεται στην διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων.

Το τουριστικό χωριό στο ‘ΑΜΜΟΑ’

Οι  οριστικές αποφάσεις για το project της 26ης Οκτωβρίου, θα ληφθούν από το νέο έτος και αφού αρχίσει και η επόμενη, δεύτερη φάση ανάπτυξης του ‘ΑΜΜΟΑ’, στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, όπως είπε ο κ. Γιώργος Μεντεκίδης, μηχανικός και διαχειριστής της κατασκευαστικής, που επενδύει πολύ χρόνο στην επίβλεψη των εργασιών στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Τον Σεπτέμβριο συγκεκριμένα θα αρχίσει η κατασκευή των κατοικιών του τουριστικού χωριού, που θα απλωθεί στη μεγάλη έκταση των 267 στρεμμάτων που πήρε η «Μεντεκίδης» από το ΤΑΙΠΕΔ, δίχως το χωριό να ασκεί  την όποια λειτουργική και αισθητική επιβάρυνση στο ξενοδοχείο.

Το ‘ΑΜΜΟΑ’, που διαχειρίζεται η ‘Zeus International’, λειτουργεί με πληρότητες άνω του 80%, ενώ στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται και τα τελευταία δωμάτια του ξενοδοχείου που έχει αρχίσει να λειτουργεί από το Μάϊο.

Σημειωτέον ότι η «Μεντεκίδης» έχει ήδη επενδύσει 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του ‘ΑΜΜΟΑ’  και θα απαιτηθούν επιπλέον 50 εκατ. ευρώ περίπου για την δημιουργία του τουριστικού χωριού.

Στο χωριό, θα κατασκευαστούν μεγάλες κατοικίες, εμβαδού 160  τ.μ. έως και 300 τ.μ., σύμφωνα με πέντε διαφορετικούς τύπους σπιτιών που έχουν σχεδιαστεί. Στο τουριστικό χωριό θα κατασκευαστούν σπίτια συνολικού εμβαδού 25.000 τ.μ.

Το άλλοτε ακίνητο της Siemens

Ο κ. Γιώργος Μεντεκίδης έκανε αναφορά και σε ένα ακόμη, πολύ αξιόλογο ακίνητο που διαθέτει η εταιρεία, στο ακίνητο του παλιού εργοστασίου της Siemens.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, έκτασης 106 στρεμμάτων, είχε αποκτηθεί από τη «Μεντεκίδης» το 2010, αντί ποσού 25 εκατ. ευρώ και ως σήμερα, περιμένει την κατάλληλη συγκυρία και ευκαιρία για να αξιοποιηθεί.

Πράγματι, όπως είχε πληροφορηθεί το GRTimes.gr, ορισμένες κρούσεις έχουν γίνει στη «Μεντεκίδης», αλλά δεν έχει υπάρξει συνέχεια σε συζητήσεις αξιοποίησης του ακινήτου.

Το κτίριο του παλιού εργοστασίου έχει κατεδαφιστεί και στην έκταση μπορούν να δομηθούν έως και 40.000 τ.μ. Πιθανότατα στο ακίνητο, όταν αξιοποιηθεί, θα δοθούν εμπορικές χρήσεις. Άλλωστε, το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε μία περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, κοντά στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής αλλά και στην ε.ο Θεσσαλονίκης- Μουδανιών, όπως επίσης κοντά στους μεγάλους εμπορικούς πόλους του ‘Florida-1’ και του ‘Mediterranean Cosmos’.

Σημειώνεται ότι η “Μεντεκίδης” έχει κατασκευάσει τα επαγγελματικά συγκροτήματα ‘Atrina’ και ‘Porto Center’ και πάρα πολλά οικιστικά έργα στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top