Θεσσαλονίκη: Με μάσκες και μέτρα άνοιξαν τα σχολεία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Με μάσκες και μέτρα άνοιξαν τα σχολεία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν σήμερα το πρωί οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων ύστερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε η ομάδα των ειδικών.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr από το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, φορώντας μάσκα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας οι μαθητές ξεκίνησαν να φτάνουν με τους γονείς τους λίγο πριν τις 8 το πρωί ενώ στην είσοδο του δημοτικού σχολείου τους περίμεναν εκπαιδευτικοί οι οποίοι φρόντισαν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα και να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις – όπου χρειάζεται.

«Ανοίγουμε σήμερα τα σχολεία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας και ασφάλειας για τους μαθητές. Ανοίγει η πρωτοβάθμια και η ειδική αγωγή, γιατί το επιθυμούν οι μαθητές, κυρίως όμως γιατί είναι ανάγκη για ψυχολογικούς, κοινωνικούς και συναισθηματικούς λόγους τα παιδιά να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο», τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου από νωρίς το πρωί.

«Τηρούμε τις αποστάσεις, διαφορετικά διαλείμματα, διαφορετικό αύλειο χώρο για κάθε τάξη, μάσκες συνεχώς, κλιμακουμενα ωράρια, απαραίτητη τήρηση των οδηγιών», τόνισε. «Τα σχολεία ανοίξανε και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουν ανοιχτά». Σε ερώτηση για τις ανησυχίες που έχουν διατυπώσει κάποιοι γονείς, ο κ. Κόπτσης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι οι τάξεις αερίζονται και θα αερίζονται σε βαθμό που δεν θα υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσουν οι μαθητές, προσθέτοντας πως «είμαστε σίγουροι πως αν οι γονείς βοηθήσουν, που βοηθάνε όπως βλέπω, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και θα επανέλθουμε στην κανονικότατα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ίδιο, στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν περίπου 150.000 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών και 15.000 εκπαιδευτικοί αντίστοιχα.

Τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί

Θυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επίσης, από σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ