Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στη μονάδα εκτροφής μινκ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στη μονάδα εκτροφής μινκ

Σε συνεχή παρακολούθηση με δειγματοληπτικούς ελέγχους και rapid τεστ σε γουνοφόρα ζώα αλλά και στους εκτροφείς και όλοι όσο εμπλέκονται με τις φάρμες βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες Κτηνιατρικής και ο ΕΟΔΥ.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ που υποβλήθηκαν χθες τα τριάντα περίπου μινκ σε φάρμα εκτροφής στη Θεσσαλονίκη, για τα οποία είχε γίνει προληπτικός έλεγχος με αφορμή την εξάπλωση του ιού και τα πολλαπλά θετικά κρούσματα που παρατηρήθηκαν σε αντίστοιχες φάρμες στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr τα δείγματα βγήκαν όλα αρνητικά και όπως είχε επισημάνει στο χθεσινό ρεπορτάζ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήριος Μπάτος, οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, σε εβδομαδιαία βάση, ασχέτως με το εάν οι ενδείξεις θα είναι αρνητικές.

Σημειώνεται, ότι στη συγκεκριμένη φάρμα – η μοναδική που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. βρίσκεται μεταξύ των ορίων των δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης), εκτρέφονται περίπου 1.200 – 1.300 μινκ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top