Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους μαθητές και γονείς ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων – “Μας βλέπουν μόνο σαν αριθμούς” (video)

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους μαθητές και γονείς ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων – “Μας βλέπουν μόνο σαν αριθμούς” (video)

Με συγκεντρώσεις και πορεία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 13ου Γυμνασίου και του 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης ενάντια στην πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να συγχωνεύσει τα δύο σχολεία και να μεταφέρει τους μαθητές.

Σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολικό συγκρότημα και πραγματοποίησαν πορεία έως τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου και επεχείρησαν να συναντήσουν τη διευθύντρια Ζωή Βαζούρα και να της παραδώσουν ψήφισμα, ωστόσο εκείνη απουσίαζε. “Δεν υπήρχε κανείς υπεύθυνος ούτε για να μας κλείσει ένα ραντεβού με την κα. Βαζούρα την οποία ψάχνουμε εδώ και μία εβδομάδα”, τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Λυκείου. Όπως η ίδια τόνισε οι γονείς θέλουν να της παραδώσουν ψηφίσματα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων που προτάθηκε να συγχωνευτούν αλλά και από το 34ο και το 36ο Δημοτικά Σχολεία τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με το 13ο Γυμνάσιο. Στα δύο σχολεία φοιτούν 230 μαθητές.

“Μας βλέπουν σαν αριθμούς”

Όπως σημείωσε η κα. Πουλιοπούλου τα παιδιά που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα της οδού Χριστοπούλου και προτείνεται να μεταφερθούν σε εκείνο της Συγγρού, προέρχονται ακόμα και από την περιοχή της Ροτόντας ή της Ικτίνου. “Μας βλέπουν σαν αριθμούς, δεν είμαστε όμως αριθμοί, γιατί κάθε σχολείο έχει τις ιδιαιτερότητές του”, σημείωσε η κα. Πουλιουπούλου. Όπως άλλωστε τονίζουν οι γονείς δεν προκύπτει κάποια μείωση λειτουργικού κόστους από τη συγχώνευση των σχολείων.

Στη συγκέντρωση ήταν παρών και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος ενημερώθηκε για το ζήτημα και είπε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του από την 1η Ιανουαρίου θα δώσει αρνητική εισήγηση για τη συγχώνευση των σχολείων.

Το Grtimes.gr επεχείρησε να επικοινωνήσει με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα. Βαζούρα αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

Την επόμενη εβδομάδα οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 13ου Γυμνασίου και του 17ου Λυκείου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αλέξανδρο Κόπτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Κατηγορηματικό «όχι» από γονείς στη συγχώνευση τεσσάρων σχολείων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top