Τσαϊρίδης: Δεν μπορούμε οι αστυνομικοί να κάνουμε “ανάκριση” στους πολίτες

Τσαϊρίδης: Δεν μπορούμε οι αστυνομικοί να κάνουμε “ανάκριση” στους πολίτες

“Αρνούνται να αντιληφθούν ότι το μέτρο με τα SMS δεν αποδίδει”, τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης μετά τις νέες ανακοινώσεις Χαρδαλιά σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Δεν αποδίδει το μέτρο με τα SMS, όπως επισημαίνει στο GRTimes ο Προέδρος της ΕΑΥΘ Θ. Τσαϊρίδης, καθώς απέχει μακράν το θεωρητικό κομμάτι του σχεδιασμού από το εφαρμοστικό. Όπως τονίζει ο ίδιος, από τη στιγμή που ο πολίτης δείχνει το μήνυμα μετακίνησης στον αστυνομικό και φέρει την αστυνομική του ταυτότητα, τότε ο αστυνομικός δεν μπορεί να του κάνει ανάκριση. Ακόμη επισημαίνει, ότι αρκετές φορές που εφαρμόστηκε στο πρόσφατο παρελθόν η νομοθεσία, παρενέβησαν ανώτεροι, είτε από την ηγεσία είτε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι κλήσεις… σβήστηκαν.

“Στην πράξη οι θεωρίες που αναπτύσσονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Δεν μπορούμε να ανακρίνουμε τους πολίτες, ούτε μπορούμε να βεβαιώνουμε παραβάσεις επειδή επέλεξαν ένα σούπερ μάρκετ στα 200, αντί στα 100 μέτρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα, όπως η υπόθεση Κουφοντίνα. Δεχόμαστε επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, μέχρι και στα σπίτια μας. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να έρθει πρώτο στην ιεραρχία, διότι αφορά την ασφάλεια όλων μας. Και επιτέλους. Ας αφήσουν την Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί με το πραγματικό έργο και όχι με πάρεργα”, δηλώνει.

Ο ίδιος, τονίζει ότι κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών.

“Πρέπει να ενεργοποιηθούν και να συνδράμουν, διότι όλο το φορτίο έχει πέσει στην ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν συναρμόδια όργανα, όπως η Δημοτική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία και άλλοι για την εφαρμογή των μέτρων και όλοι περιορίζονται στο να κάνουν συνεχώς παρατηρήσεις”, αναφέρει κλείνοντας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ